TAG Heuer Autavia Isograph Chronometr

Vítejte ve světě Autavia, hodinářského pojmu, který zná svět od roku 1932, kdy firma Heuer vyrobila palubní časomíru pro automobily ( AUTA ) a letadla ( VIA ).

Možná víte,, že Jack Heuer vyrobil první náramkové hodinky Autavia v roce 1962. Historie výroby těchto hodinek trvala sice více než 20 let, avšak nikdy nebyla v kolekci této fantastické značky prezentována jako samostatná modelová řada. Nicméně se dnes píše rok 2019 a značka TAG Heuer přichází poprvé v historii s hodinkami Autavia bez chronographu a poprvé jako součást modelové řady Autavia.

A aby toho nebylo málo, s použitím naprosto avantgartního materiálu u důležité součásti každého hodinového strojku – vlásku vyrobeného ze směsi karbonu, nikoliv oceli, jak je v hodinářském světě obvyklé. Poprvé slyšíme pojem Isograph.

Karbon použitý na vlásek je odolný zemské gravitaci, anti - magnetický a odolný vůči otřesům. Podle TAG Heuer je název „Isograph“ odvozen z řeckého slova „iso“, což znamená „rovný“ a odkazuje na „stabilní a konzistentní pohyb “. Automatický calibr 5 , kterým jsou Autavie Isograph osazeny, nabízí rezervu chodu 38 hod, pracuje s frekvencí 4Hz. Každý kus je vybaven certifikací COSC, proto označení Chronometr.

Všechny hodinky Autavia Isograph vyrobené v roce 2019 budou mít průměr pouzdra 42 mm. Modrý, šedý, hnědý nebo khaki číselník je osazen ručkami a arabskými číslicemi s vrstvou Super-LumiNova. Na pozici 6 datumovkou a jednosměrnou otočnou lunetou z keramiky, případně také oceli.

Pouzdro je vyrobeno z oceli s vodotěsností 100 m. Kožené pásky, případně ocelový tah nebo NATO pásek lze zajímavým a velmi jednoduchým způsobem vlastnoručně vyměnit. Barevné varianty lze různě kombinovat a to bez použití jakéhokoliv odborného nástroje nebo návštěvy hodináře.

https://www.helvetia-hodinky.cz/tag-heuer-autavia/