Hirsch: nejlepší řemínky na hodinky s tradicí od roku 1765

Nejkrásnější, nejdražší i nejluxusnější hodinky jsou nic bez zásadního prvku – řemínku. Mezi nejlepší řemínky patří ty z produkce rakouské firmy Hirsch. Proč je jejich cena vyšší než u konkurence? Proč je dobré si připlatit? A jak o řemínky pečovat? Zjistíte ve stručném přehledu.

Tradice z Klagenfurtu

Hirsch Armbänder GmbH je rodinný podnik s výrobním sídlem v Klagenfurtu v rakouských Korutanech. Produkty dnes vyváží do více než 80 zemí a zásobuje 16 000 specializovaných prodejců – a také celý švýcarský průmysl luxusních hodinek.

hodinky Apple se řemínkem Hirsch

Řemínky Hirsch padnou téměř na jakékoliv hodinky.

Hirsch není špičkou v oboru náhodou a stojí za ní kus pozoruhodné historie. Johannes Franz Hirsch založil jako kožedělný mistr společnost už v roce 1765 a píle postupně přinesla množství ovoce. 

V roce 1955 vynalezla firma postup pro bezproblémové spojení svršku a podšívky. Postup byl zařazen do příručky kožedělných a brašnářských mistrů jako technika Hirsch Rembordé a od té doby je standardem v průmyslu řemínků na hodinky

Přestože dnes firma vyrábí obrovské množství řemínků, stále ctí dva klíčové atributy: špičkovou kvalitu a rodinného ducha společnosti. Konzervativní milovníky hodinek potěší fakt, že Robert Hirsch, vnuk zakladatele společnosti, vedl společnost více než 22 let a v roce 2022 ji předal svým synům Nikolausovi a Matthäus Hirschovi

barevné řemínky Hirsch vedle sebe

Řemínky najdete v široké barevné škále.

Za řemínek Hirsch si právem připlatíte

Společnost Hirsch vyvíjí a vyrábí nejmodernější, nejdetailnější a nejkvalitnější řemínky na světě

Jako nejkrásnější doplněk jej můžete připnout ke každým hodinkám. Mezi nejoceňovanější přednosti řemínků Hirsch patří odolnost, pohodlí při nošení, atraktivní vzhled a technická funkčnost

Firma je neúnavná ve vývoji s ohledem na pohodlí při nošení a estetiku. Tým neustále hledá nové trendy a přináší inovativní a zároveň udržitelné materiály

hirsch ruční šití řemínku

Precizní zpracování řemínků je hlavní jádro značky.

Řemínky Hirsch a materiály

Řemínky Hirsch jsou vyráběny z pečlivě vybraných materiálů. Zaručují odolnost a nejvyšší komfort při nošení. Ať už si připínáte hodinky do kanceláře, nebo na sport, vysokou kvalitu pocítíte okamžitě

Špičkové řemínky rakouský producent tradičně vyrábí z výběrových usní a prémiového kaučuku. V nabídce HELVETIA najdete to nejlepší z každé kategorie. 

Příkladem perfektně zpracované kůže je řemínek Hirsch James L 0925002070-2-20. Decentní barvy spolu s precizním patentovým švem a nerezovou sponou padnou ke klasickým, ale i k chytrým hodinkám. 

Vrchní část tohoto řemínku tvoří organicky čištěná italská teletina. Spodní strana vzniká z černého pryžového jádra, přináší náboj elegance a podtrhuje sportovní design. Odolná spona je zárukou vysoké odolnosti a funkční spolehlivosti.

Hirsch James L 0925002070-2-20

Kožený řemínek James je vhodný i pro sport díky pryžovému podšití.

Pokud nepatříte mezi milovníky kůže, špičkovou kvalitu najdete i u řemínků, které jsou vyrobeny z textilu. I sportovně elegantní řemínek s kaučukovým základem v zelené barvě Hirsch Arne 0925090040-2-22 je příkladem dokonalého zpracování. 

Svrchní část je z textilního materiálu se strukturou plachtoviny a se stříbrnou lesklou přezkou. Řemínek je navíc vybaven speciálními rychloupínacími stěžejkami.

Neprohloupíte ani s řemínkem, který svou funkčnost opírá o vlastnosti kvalitní pryže. Model Hirsch Pure L 40538850-2-20 je minimalistický, přesto neztrácí na působivosti. Jeho provedení, robustnost, matný povrch a stříbrná přezka zvýrazní krásu hodinek.

Tento řemínek z kvalitního kaučuku je rozměrově stabilní a voděodolný. Materiál je rezistentní vůči vnějším vlivům (UV záření a chemikálie). Odolává i extrémnímu teplu i chladu. Máte citlivou pokožku? Kaučuk ji rozhodně nepodráždí

nylonove řemínky, zleva šedý, černý, zelený

Hirsch nabízí převážně kožené řemínky, ale v jejich sortimentu najdete i nylon nebo kaučuk.

Je libo Apple Watch s řemínkem Hirsh?

Pokud patříte mezi eklektiky, kdy máte rádi klasické věci a současně holdujtete moderním vychytávkám, nezoufejte. Pravověrní jablíčkáři nemusí s nákupem Apple Watch váhat s obavou, že si je nebudou moct připnout s řemínkem Hirsch.

Firma jde s dobou a pamatuje na všechno. Hodinky Apple novým koženým náramkem Hirsch opatříte jednoduše pomocí adaptéru – prostě jej připnete na svůj hi-tech gadget ze Silicon Valley a vyrazíte na obchodní jednání.

hirsch řemínek a adapter na hodinky apple

Nebaví vás řemínky na Apple watch? Vyberte si ze řemínků Hirsch a díky adapteru si snadno řemínek upnete na své hodinky. 

Jak prodloužit již tak dlouhou životnost řemínků Hirsh

Pot, chlad a špína: hodinky jsou každý den vystaveny velkému opotřebení. Neustálé tření mezi hodinkami a pokožkou může způsobit tvorbu potu na zápěstí při sportu nebo v horkých letních dnech. Je nasnadě, že řemínek trpí.

Pro řemínky Hirsch je typická jejich vysoká kvalita a použití materiálů slibujících extrémně dlouhou životnost. Jak dlouho řemínek skutečně vydrží, závisí na 3 faktorech:

  • Materiály: Čím kvalitnější jsou jednotlivé materiály, tím kvalitnější je celý řemínek hodinek. Hirsch používá pouze materiály, které splňují vysoké standardy kvality. Ať už kůže, guma, nebo přírodní materiály – v případě této značky tvoří materiál duši fyzické kvality každého řemínku.
  • Technologie výroby: Pomocí autorské technologie rembordier vyvinuté společností Hirsch jsou okraje kožených náramků zataveny do hloubky vláken a jsou tak dobře chráněny před vnějšími vlivy (prach, pot, parfémy).
  • Individuální chování při nošení: Chováte se ke svým hodinkám – a tím i k řemínku – jako k džínům nebo spíše jako k hedvábným šatům? Přístup při nošení je zcela zásadní. Platí, že životnost řemínků Hirsch je vždy výrazně delší než životnost běžných produktů dostupných na trhu.

Řemínek Hirsch při testování odolnosti

Hirsch dbá na kvalitu řemínků. Proto řemínky podstupují testování. V tomto případě jde o test tahu a kroucení.

Jak o řemínky Hirsch pečovat

S péčí o řemínky Hirsch máme dlouholeté zkušenosti a nejdůležitější tipy jsou:

  1. O řemínek hodinek pečujte a čistěte jej v pravidelných intervalech.
  2. Čisticí prostředky raději nepoužívejte – i když jejich výrobce uvádí, že jsou vhodné zejména na kůži.
  3. Čistěte je mírně navlhčeným hadříkem.
  4. Pouze v případě silného znečištění můžete řemínek Hirsch krátce podržet pod tekoucí vodou. Zvláště kožené kousky však nevystavujte vodě delší dobu.
  5. Osušte je bavlněným hadříkem nebo je nechte uschnout na zápěstí při pokojové teplotě.
  6. Pokud řemínek zvlhne (třeba proto, že jste v posilovně jeli na maximum nebo byl extrémně horký letní den), hodinky z ruky sundejte a osušte pot opatrným otřením měkkým suchým hadříkem.

čištění řemínku hadříkem

Řemínky Hirsch nepotřebují žádné extra prostředky na čištění. Postačí vám hadřík a voda.

Vyberte si podle vkusu

Který řemínek zvolit? Volte podle vkusu, životního stylu, konkrétních hodinek i příležitosti. Nejlépe uděláte, když si svůj nový řemínek Hirsch přijdete vybrat osobně do kamenné prodejny boutique HELVETIA

Pomůžeme s volbou toho nejlepšího přesně podle potřeb ruky, kterou obepne nejvyšší světová kvalita. 

Nej řemínky Hirsch: