Elegantní hodinky: 5 tipů na hodinky pro pány na ples

Ples, slavnostní událost je obvykle spojena nejen s tancem, ale i s uměním vystupovat noblesně. Součástí perfektního outfitu jsou kromě dobře spárované košile a kravaty i pečlivě vybrané hodinky, které v plesové sezóně s chutí využijete. Vybrali jsme pět modelů a při volbě jednoho z nich budete mít potíž: protože jedny jsou hezčí než druhé.

Festina Classic 20426/2

Jde o styl, a proto citujme ikonu nadčasového stylu, Coco Chanel: "Jednoduchost je základem každé skutečné elegance.” I v případě pánských hodinek na ples platí tato zásada jednoduchosti

Hodinky renomované značky Festina (sídlo ve Španělsku, výrába ve Švýcarsku) zaujímají vůdčí pozici na celém evropském trhu. V kategorii pánských hodinek má tato značka hodně co nabídnout. Plesový výběr boutique HELVETIA pro rok 2024 začíná klasikou za peníz, který dnes necháte za dobrou večeři.

Hodinky Classic 20426/2 z ušlechtilé oceli mají elegantní modrý kožený řemínek. V modré je vypraven i decentní tvarovaný číselník s římskými číslicemi, který obíhají ručičky zvýrazněné luminiscenční vrstvou

Pouzdro o průměru 43 mm je kryté minerálním sklem a v jeho útrobách běží quartz strojek, jehož baterii majiteli vyměníme během 5 let od nákupu zcela zdarma. 

Pokud sáhnete právě po modelu Festina Classic 20426/2, dostanete navíc i 5 let prodloužené záruky.  

zleva pánský náramek, hodinky, manžetové knoflíčky a opacek

Důležité na doplňcích je, aby barevně ladily k opasku a botám.

Longines Présence L4.790.4.11.2

Pánské hodinky vhodné na ples jsou zpravidla navrženy jako doplněk k formálnímu oblečení a jsou především minimalistické. 

Pakliže jste na plesech jako doma a věnujete pozornost každému detailu, pravděpodobně sáhnete rádi do kapsy o něco hlouběji – a pořídíte si špičkové pánské hodinky Longines Présence L4.790.4.11.2

Tento elegantní doplněk plesové garderoby dobře připraveného muže zaujme střídmým ciferníkem s římskými číslicemi. S quartzovou přesností po něm putují minimalistické, avšak proti bílému podkladu dobře čitelné ručičky.

Model od švýcarské společnosti Longines, na který poskytujeme prodlouženou záruku 5 let (včetně výměny baterie zdarma) oceníte pro univerzalitu. Skvěle padne ke klasickému obleku i extravagantnímu proužku v pastelových barvách. 

Záleží jen na vkusu majitele, s čím letos za plesovým veselím vyrazí.

pánské hodinky, opasek a manžetové knoflíčky

Číselník společenských hodinek by měl být jednoduchý, bez speciálních funkcí, maximálně s datumovkou.

Tissot T-Classic Chemin Des Tourelles T099.407.16.058.00

Se značkou Tissot nemůžete šlápnout vedle nikdy: výjimkou není ani pořízení pánských hodinek na ples. 

Firma patří k největším inovátorům a vynakládá velké prostředky a úsilí na vývoj technologií strojků i výzkum speciálních materiálů, a v minulosti si našla své příznivce mezi světovými osobnostmi jako byl Elvis Presley či Nelson Mandela.

Model Tissot T-Classic Chemin Des Tourelles T099.407.16.058.00 patří do výběru ze zcela prozaických důvodů – míří na manažery, obchodníky a podnikatele

hodinky Tissot pohled na číselník, dýnko a zapínání hodine

Hodinky můžete využit k mnoha společenským událostem a zároveň jsou vhodné pro běžné nošení. Elegantní hodinky nedoporučujeme nosit ke sportu.

Název série Chemin Des Tourelles, kde najdete kromě dámských hodinek i tyto špičkové pánské hodinky, je odvozen od jména ulice města Le Locle, v níž firma od roku 1907 sídlí. 

Vyberte si rovinu, kterou se necháte učarovat: kromě historie nabízí tyto hodinky obligátně i vysokou kvalitu řemeslného provedení. Hodinky Tissot T-Classic Chemin Des Tourelles nesou automatický strojek Powermatic 80 s 80hodinovou rezervou chodu.

Jako ochranu číselníku používá výrobce safírové sklo. Jeden z nejtvrdších materiálů (na Mohsově stupnici získává 9 bodů z 10) účinně chrání elegantní doplněk před většinou škrábanců a hodinky snadno odolají víru bujaře protančené plesové noci.

Znalci ocení použití motýlkové spony. Značka Tissot již tradičně zajišťuje bezpečnost svých výrobků použitím této spony u modelů vybavených náramky a řemínky. Díky uvolňovacím tlačítkům náramek nad ránem snadno rozepnete. Motýlková spona zároveň zajišťuje, že hodinky při náhodném rozepnutí nespadnou z ruky.

Longines Master Collection L2.893.4.78.3

Vnímáte účast na plese jako nanejvýš prestižní záležitost a nenecháváte nic náhodě? Pak zamiřte trochu výš do ligy, s níž si vystaráte na dlouho dopředu. 

Na zápěstí si stačí připnout pánské hodinky Longines Master Collection L2.893.4.78.3. Tento středně velký model patří právem mezi luxusní hodinky

Prémiová kolekce pánských hodinek Longines Master je od svého uvedení na trh v roce 2005 jednou z nejúspěšnějších řad značky Longines. Výjimečné detaily a působivé funkce, které jsou součástí každého kusu, jsou zřejmé již při prvním pohledu na kvalitní ciferník a elegantní pouzdro

Ústředním prvkem hodinek je nápadný stříbrný ciferník s texturou, který krásně zdobí elegantní modré ocelové ručičky a malované arabské číslice.

pánské hodinky Longines na ruce

U značky Longines můžete vybírat ze široké škály společenských hodinek.

Tyto luxusní pánské hodinky jsou vybaveny švýcarským samonatahovacím strojkem. Lze jej navíc sledovat přes křišťálově čistou zadní stranu pouzdra ze safírového skla. Automatický strojek L888 vybavuje hodinky funkcí hodin, minut a vteřin, okénkem s datem na 3. hodině a rezervou chodu 72 hodin

Pouzdro z leštěné ušlechtilé oceli měří úhledných 42 mm. Na zápěstí se bez námahy připevňuje pomocí hnědého řemínku z aligátoří kůže a trojité bezpečnostní skládací spony

Hodinky Longines Master Collection L2.893.4.78.3 si můžete osobně prohlédnout v olomouckém boutique HELVETIA – další kousek je připraven pro svého hrdého majitele.

ROBOT Aplos Silver

To nejlepší nakonec? V případě jediného zástupce českého hodinářského řemesla v tomto plesovém výběru bezesporu ano. Ve srovnání s předchozími světovými brandy je třeba tuzemskou značku špičkových hodinek ROBOT představovat při každé příležitosti. 

Důvody jsou dva. V českém rybníku plave tato elegantní štika teprve několik let a do povědomí zájemců s dobrým vkusem vstupuje pozvolna a s rozvahou. 

Hlavními atributy pro zařazení do výběru pánských hodinek na ples jsou pak produkce v malých sériích, vysoký podíl ruční práce a silná příběhovost.

zakladatel značky ROBOT Josef Zajicek

Zajímá vás, jak vznikla značka ROBOT? Přečtěte si rozhovor se zakladatelem firmy.

Všechny tyto klíčové vlastnosti najdete otisknuté i do modelu hodinek ROBOT Aplos SIlver. Puristický design číselníku i leštěného pouzdra podtrhují subtilní detaily. Velikosti 39 mm a barevné kombinace (snadno vyměnitelný řemínek) jsou univerzální volbou pro každou slavnostní příležitost – ples nevyjímaje. 

V hodinkách ROBOT Aplos Silver se nachází špičkový mechanický strojek nové generace od švýcarského výrobce La Joux–Perret s automatickým nátahem, 24 kameny, rezervou chodu 68 hodin, modřenými šroubky a dekorací ženevskými pruhy.

ROBOT_Aplos_Silver

Společenské hodinky by neměly být noc tlusté, aby se bez problémů dostaly pod rukáv košile či saka.

Jednoduchá geometrie a elegance podtržená dokonalými proporcemi a jemnými detaily však něco stojí. Za své peníze však majitel luxusního kousku dostane nejen věc vhodnou k nošení na eventy nejvyššího společenského významu, nýbrž artefakt se sběratelským potenciálem, který rozpoznávají i osobnosti jako Karel Roden či Tereza Maxová.

Kterýkoliv z pánských modelů hodinek vhodných (nejen) pro plesovou sezónu 2024 si můžete osobně prohlédnout v olomouckém boutique HELVETIA

Myslete přitom na jedno: nejlepší pánské hodinky vhodné na ples outfit dotvářejí. Nikdy by neměly být středem pozornosti. Jsou spíše dokonalou tečkou na závěr. 

5 nej elegantních hodinek: