Jak na výběr snubního prstenu?

Velký den se blíží a pro stvrzení manželského slibu je potřeba jeden podstatný detail – snubní prsten. Jeho výběr může být nicméně větší oříšek, než se na první pohled zdá. Jak si správně vybrat vaše svatební prstýnky?

Kdy vyrazit pro výběr snubních prstýnků?

Ideální je, když se snoubencem/snoubenkou vyrazíte na výběr ve chvíli, kdy už znáte datum svatby. Řešit velikost, tvar a design snubních prstenů na poslední chvíli se ovšem nevyplácí a lepší je vyrazit na „lov“ alespoň s nějakým předstihem. Ideál je alespoň 5-6 týdnů před svatbou. Dokážeme expresně vyrobit prsten i do 10 dnů, ale je potřeba konzultovat typ prstenu, ne vždy je to možné.

vzornik-prstenu

Na prodejně Helvetia dostanete k dispozici vzorník prstenů, ze kterého si můžete vybrat.

Jaké svatební prstýnky vybrat?

Na první dobrou se nabízí varianta výběru podle nejnovějších trendů, avšak ne každému může to, co „aktuálně frčí“, plně vyhovovat. Z tohoto důvodu je lepší vyrazit na nákupy svatebních prstenů do kamenné prodejny, kde si vše můžete vyzkoušet a kde vám poradí ochotný a proškolený personál.

Pokud ale toužíte po posledních trendech, v posledních letech jsou v módě nenápadné snubní prsteny ze stříbra, například ty od značky Luxur, které ocení především pánové. Dámy zase rády sázejí na užší varianty snubního prstene s kameny po celém obvodu. Tady ale narážíme na první háček.

Kamínky ze zirkonu či jiných levnějších alternativ se mohou snadno opotřebit či prasknout, proto je vhodné vsadit na brilianty (vybroušené diamanty), případně sáhnout po laboratorních diamantů od Bisaku, které jsou cenově dostupnější a ekologičtější, přitom jejich krása a cena si s originálem nezadá.

gravirovani-prstenu

Na vnitřní stranu prstenu si můžete nechat vyrýt třeba datum vaší svatby.

Vybíráte snubní, nebo zásnubní prsten?

Tato část je především určena pro muže, neboť ruku na srdce, každý z nás si alespoň jednou položil otázku, jaký rozdíl je mezi snubním a zásnubním prstenem. Abyste předešli společenskému faux pas – se zásnubním prstenem žádáte partnerku o ruku, se snubním ji pojmete za svou ženu.

snubni prsteny luxur

Oblíbené jsou u žen celo kamínkové prsteny, jako tento od značky Luxur.

Kdo mi pomůže s výběrem?

Přece náš ochotný a proškolený personál na prodejně Helvetia v Olomouci! Rádi vám poradíme s výběrem, ať už jde o praktické či finanční stránky – a to ať už přijdete rovnou na prodejnu, nebo nás kontaktujete telefonicky či skrze webové stránky.

Na naší prodejně v Olomouci máme velký výběr vzorků snubních prstenů, které si můžete vyzkoušet. Pomůžeme s měřením velikosti a objednávkou, na vše jsme připraveni. Svěřte se do rukou odborníků, už se na vás těšíme. 

Nejoblíbenější snubní prsteny: