Hodinky Casio G-Shock: Není to o čase, je to o přežití!

"Nebojte se, tyhle hodinky Vás zaručeně přežijí". Tak by asi završil prodejní prezentaci hodinek Casio G-Shock špatně vychovaný prodavač, kdyby chtěl shrnout jednou větou hlavní benefity nabízeného zboží. U nás v prodejně se vám to zaručeně stát nemůže. Nicméně o extrémní výdrži G-Shocku i o tom, že tato modelová řada může nabídnout i další jedinečné a v různých životních situacích velmi užitečné vlastnosti, vám budeme vyprávět rádi.

Hodinky G-Shock jsou časoměrní supermani, jejichž srdce nezastaví žádná rána, pád, otřes, voda ani teplota, nechávají konkurenci za zády díky mnoha unikátním vlastnostem, z nichž dnes vybíráme tři příklady.

vojenské hodinky Casio G-Shock GG-B100

Model G-Shock GG-B100 vyrábí Casio pro britskou armádu.

1. Triple-G Resist: Terminátor na zápěstí

Triple-G Resist! Ne, to není signature model pojmenovaný podle populárního rappera. V tomto případě jde o označení technologie, kde "Triple" znamená trojnásobnou odolnost, a to vůči: a) pádu, nebo nárazu, b) odstředivé síle a c) vibracím. Pod "G" se skrývá gravitační zrychlení všech tří typů a "Resist" vyjadřuje neuvěřitelnou odolnost proti uvedeným extrémům.

Casio G-Shock na zablácené ruce

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000 nezastaví ani nepříznivé podmínky.

Robustní konstrukce hodinek, tuhost použitých materiálů a speciální technologie vnitřního tlumení nárazů a jištění součástí proti vibracím jsou navrženy tak, aby hodinky přežily za každé situace.

2. Příjem GPS Signálu: Cestu znám a neměním směr

Další pozoruhodná vlastnost těchto hodinek je schopnost přijímat GPS signál. To znamená, že ať jste kdekoli na světě, vaše hodinky dokážou určit vaši polohu a následně přesný čas.

Využívají k tomu jak příjem rádiového signálu, který synchronizuje údaj na hodinkách s atomovými hodinami, tak technologii GPS, tedy globální navigační satelitní systém.

pohled na hodinky casio mtg

Casio Master of G je to nejlepší, co si můžete z G-shocků vybrat.

Vystupujete z letadla po dvanáctihodinovém letu přes půl světa a potřebujete vědět, v kolik, podle místního času, dorazíte do hotelu? Tak přesně to pro vás G-Shock okamžitě zařídí, když si to budete přát. Bez vašeho zásahu se čas aktualizuje automaticky v noci.

Kouzlo spočívá v příjmu a vyhodnocení GPS signálu, následné definici vaší polohy a nalezení odpovídajícího časového pásma. Pak už kompasu na vaší ruce zbývá jen určit přesný čas, což zvládne bleskově.

3. Tough Solar: Dokud slunce nevyhasne

Předlouhou funkčnost baterie v hodinkách typu G-Shock má na svědomí unikátní technologie Tough Solar. Tyto hodinky dobíjejí svoji vnitřní baterii solární energií, či přesněji, světelnou energií. Původcem dobíjení totiž nemusí být jen slunce, nýbrž jakýkoli světelný zdroj, třeba lampa.

Celková trvanlivost baterie se za běžných podmínek shoduje s životností hodinek.  Výdrž po úplném nabití se počítá v mnoha měsících v závislosti na tom, jaké funkce a jak často jejich nositel využívá.

Solární článek mění jakékoli světlo na energii k pohonu vnitřní jednotky. Tedy řečeno s nadsázkou: dokud slunce nevyhasne, hodinky půjdou.

dobíjení hodinek sluneční energií

Proces dobíjení baterie v solárních hodinkách.

Pro koho jsou G-Shock

Děláte si život napínavý a zábavný? Tedy cestujete, provozujete nejrůznější sporty, včetně vodních, jste často v pohybu, váš život je akce a v hodinkách chcete mít odolného průvodce, který s vámi tohle všechno vydrží? Navíc se rychle zorientuje a nikdy vás nenechá ve štychu? Pak je G-Shock ten správný parťák připravený na každé vaše dobrodružství. Hodinky Casio G-Shock existují v široké varietě modelů, z nichž si nepochybně vyberete pro sebe ten pravý. 

casio masterofg a záchranné složky

Casio G-Shock vydrží téměř vše. Vyzkoušejte si hodinky na naší prodejně.

Nejoblíbenější modely Casio G-Shock: