Longines Spirit Zulu Time: Průkopníci razí cestu časovými pásmy

Kolekce Longines Spirit sahá do bohaté historie značky. Logo značky Longines nemusíme dlouho představovat, jsou to okřídlené přesýpací hodiny a toto logo nechybí na žádných hodinkách. A teď přišel Longines s touhle novinkou, která čerpá právě z historie.

longines-zulu

Longines Spirit Zulu odkazuje na první náramkové hodinky Longines. Jsou specifické druhým časovým pásmem, které ocení především lidé, kteří hodně cestují. Jsou inspirovány hodinkami z roku 1925 s typickou Z-vlajkou na číselníku. Zulu time znamená univerzální čas, zvaný také jako Světový čas, a používaný především v letectví a vojenství.

Kolekce Spirit Zulu aktuálně čítá šešt modelů. Hodinky pohání kalibr L844.4, mechanický strojek s automatickým nátahem. Rezerva chodu je přibližně 72 hodin a vychází z kalibru ETA A31.411. Hodinky splňují normy pro získání certifikátu COSC. Hodinky zobrazují ukazatel data na pozici šesté hodinky a ukazatel světového času. Longines si zakládá na kvalitě svých hodinek. Proto je záruka na strojek 5 let.

L3.812.4.63

Esteticky Longines Zulu vyniká svým pečlivým provedením a péčí věnovanou různým povrchovým úpravám detailů. Otočná luneta hodinek je keramická a u jednoho modelu byla zvolená jiná barva než barva číselníku, což podtrhne atraktivitu modelu. Číselníky hodinek jsou pískované. Číslice na číselníku jsou arabské a opatřené vrstvou Super-LumiNova®, kterou najdeme i na ručkách hodinek. Průměr ocelového pouzdra hodinek je 42 mm. A kožený řemínek nebo ocelový náramek si díky mechanismu snadno sami vyměníte. Voděodolnost hodinek je 10 ATM, což je vhodné i do vody. Kožený řemínek se ale do vody nedoporučuje. Váha hodinek s ocelovým náramkem je 164 g a s koženým řemínkem 114 gramů.

Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.63.2 Hnědá kůže, černý číselník, zelená luneta
Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.63.6 Ocelové, černý číselník, zelená luneta
Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.53.2 Hnědá kůže, černý číselník
Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.53.6 Ocelové, černý číselník
Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.93.2 Modrá kůže, modrý číselník
Longines Spirit Zulu Time L3.812.4.93.6 Ocelové, modrý číselník