Znovuzrození vysokofrekvenční ikony: nový LONGINES ULTRA-CHRON

Longines uvádí na trh nový model, který dosahuje ještě větší přesnosti než chronometr: nový Longines ULTRA-CHRON, který bije rychlostí 10 úderů za vteřinu. Nový vysokofrekvenční strojek zaručuje vyšší přesnost a těží z bohatého dědictví značky Longines, která se věnuje výrobě strojků s vysokým rytmem už přes 100 let. Tyto nové hodinky, inspirované původním modelem Longines Ultra-Chron Diver z roku 1968, odráží ikonické designové prvky svého předchůdce a je vysoce odolný vůči nárazům, poškrábání a tlaku vody.

V roce 1968 uvedla společnost Longines na trh Ultra-Chron Diver, první potápěčské hodinky vybavené vysokofrekvenčním strojkem. Longines se již v té době etabloval jako průkopník na poli vysokofrekvenční technologie. Ve skutečnosti značka s emblémem okřídlených přesýpacích hodin vytvořila své první vysokofrekvenční časoměrné zařízení s přesností na 1/10 vteřiny již v roce 1914. V roce 1959 Longines vyvinul první strojek s vysokým tepem pro náramkové hodinky, observatorní chronometr, který nastavil nové rekordy z hlediska přesnosti.

Ultra-Chron-1600x650-final-slider-1

Nový model Longines Ultra-Chron se nechal inspirovat estetickými prvky a také profesionálními potápěčskými funkcemi modelu z roku 1968. Vyznačuje se jednosměrně otočnou lunetou, stejně jako šroubovacím zadním pouzdrem a korunkou. Nabízí také skvělou čitelnost a je vodotěsný do hloubky 300 metrů.

Okamžitě rozpoznatelné pouzdro Longines Ultra-Chron o průměru 43 mm ve tvaru polštáře je vybaveno potápěčskou lunetou, která se pyšní safírovou vložkou s luminiscenčními akcenty. Na poutavém černém číselníku se v rámci bílé minutové stopy střídají indexy potažené Super-LumiNova® s aplikacemi potaženými rhodiem.

Originálním logem Ultra-Chron se pyšní číselník a je vyraženo také na zadní straně pouzdra. Nový model Longines Ultra-Chron má výraznou červenou minutovou ručku, která je stejně jako hodinová ručka potažena materiálem Super-LumiNova® pro optimální čitelnost.

V srdci nového modelu Longines Ultra-Chron se nachází kalibr L836.6, vysokofrekvenční manufakturní strojek. Hodinky se označují jako “vysokofrekvenční”, pokud jsou vybaveny strojkem, jehož vlásek osciluje rychlostí 36 000 úderů za hodinu (10 úderů za vteřinu). Tyto strojky, kterým Longines razil cestu už v roce 1914 (dosáhl čas 1/10 vteřiny) a 1916 (čas 1/100 vteřiny), zvýšily preciznost časomíry. Od roku 1959 společnost Longines využívala strojky s vysokým rytmem ke zvýšení přesnosti svých hodinek. Díky omezení rušivých účinků otřesů nebo změn polohy strojku se vysokofrekvenční strojek ukazuje jako stabilnější.

Přesnost modelu Longines Ultra-Chron potvrzuje i jeho certifikace jako “ultra chronometr” provedená nezávislou zkušební laboratoří TIMELAB v Ženevě. Toto označení přesahuje obvyklou certifikaci chronometru. Proces kvalifikace “ultra-chronometru” testuje vrch hodinek a podrobuje hotový výrobek 15dennímu testovacímu období, během něhož jsou hodinky podrobeny sérii testů při třech teplotách, 8 °C, 23 °C a 38 °C, což potvrzuje, že splňují přísná kritéria přesnosti dle normy ISO 3159:2009.

Longines Ultra-Chron je dostupný s možností výběru mezi koženým a ocelovým řemínkem a je dodáván ve speciální krabičce, která obsahuje černý řemínek NATO z recyklovaného materiálu.

Nový Longines Ultra-Chron vyvolá emocionální odezvu u každého milovníka hodinek, který oplývá vášní pro ikonické hodinky jednoho z nejinovativnějších hodinářských období. Získá si také nové nadšence, kteří jistě ocení, že budou mít na zápěstí trochu horologické historie.