Polární záře na ruce: Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A

Ve světě hodinek je Casio G-Shock dobře známý pojem. Odolná konstrukce vysloužila japonským hodinkám doslova kultovní status, který mnohonásobně přerostl původní účel. Z vysoce odolných hodinek se stala stylovka, jež více než vysokou odolností a precizním zpracováním zaujme odvážnými barevnými kombinacemi a kreacemi, které upoutají na první pohled.

Pod označením G-Shock najdeme celou plejádu různých řad, které zahrnují jak cenově dostupné modely za pár stovek, tak skvěle vybavené hodinky mířící na movitější a náročnější zákazníky. Výjimkou není ani řada MT-G, která je v rámci portfolia G-Shock symbolem pro prémiové modely. Do ní spadají také hodinky MTG-B3000PRB-1A.

Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A polární záře

G-Shock MTG-B3000PRB-1A jsou pokračovatelem duhového rodu

Navazují na předchůdce s označením MTG-B1000RB-2A, MTG-B1000VL-4A a MTG-B2000PH-2A, jež se rovněž mohou pyšnit výrazným duhovým zbarvením. Předchozí modely sázely spíše na dominantní modrou barvu, aktuální model se vrací ke kořenům a zájemcům nabídne primárně světle zelené zbarvení, které odkazuje na dřívější model MTG-B1000RB-2A.

Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A na ruce

Pouzdro z ušlechtilé oceli je nejprve upraveno rekrystalizací a hloubkovým kalením, aby se na povrchu materiálu vytvořila tvrdá vrstva a vznikla jedinečná, zářivě lesklá textura. Poté je na povrch nanesena duhová vrstva díky technologii iontového pokovování, která se inspiruje vzhledem polární záře pozorované z vesmíru. Svou působivou krásou tvaru hodinky prokazují oddanou vášeň pro design v materiálech, barvách a povrchových úpravách.

Složitě tvarované dýnko s vyvýšenými boky je vyrobeno tak, aby se dokonale propojilo s pouzdrem. K dosažení vysoké tuhosti se používá integrované tvarování pomocí opakovaných procesů kování, řezání a leštění. Kromě toho je zde duhová povrchová úprava vytvořena iontovým pokovováním. Samozřejmostí je konstrukce Dual Core Guard, která zahrnuje například pryskyřicové pouzdro vyztužené uhlíkovými vlákny.

dýnko hodinek Casio MTG-B3000PRB-1A

Za zmínku stojí také řemínek, který je vyroben z průhledné pryskyřice. Nový fialový odstín odkazuje na tajemné zbarvení polární záře, přičemž ani zde nechybí technologie iontového pokovování – fialové je použito na přezku, hnědé pak na poutko. Jednoduchým stisknutím tlačítek umístěných na obou stranách poutka můžete snadno a rychle vyměnit řemínek bez použití speciálního nářadí.

Nový model nabízí ověřené funkce

Nechybí ani zachování odolnosti proti nárazům, funkce Smartphone Link pro synchronizaci s chytrým telefonem využívajícím Bluetooth, rádiové seřizování času, solární napájení, technologie Super Illuminator pro lepší čitelnost za zhoršených světelných podmínek či safírové sklíčko odolné proti poškrábání se speciální vrstvou omezující odlesky.

Z tradičních funkcí nechybí stopky, časovač, budík, zobrazení data a času s přesností ±15 sekund za měsíc (v případě nedostupného seřizování rádiovým signálem), automatická korekce ručiček či odolnost proti vodě 20 BAR. Rozměry Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A jsou 51,9 × 50,9 × 12,1 milimetrů a hmotnost se zastavila na 111 gramech.

Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A pásek

Duhové G-Shocky jsou pro ty, kteří chtějí být vidět

Casio G-Shock MTG-B3000PRB-1A jsou primárně určeny pro všechny, kteří jsou rádi vidět a na hodinkách nehodlají šetřit. Duhové zbarvení v kombinaci s fialovým páskem vynikne na každém zápěstí a upoutá pozornost už z velké dálky. Pakliže neradi sedíte v koutě a chcete naplno vyjádřit svou osobnost jedněmi z nejstylovějších G-Shocků na trhu, model MTG-B3000PRB-1A je přesně to pravé pro vás.

A jak je to s dostupností? Duhové G-Shocky by měly být v Česku k dispozici přibližně v polovině srpna za dosud neoznámenou cenu, nicméně spekuluje se o částce okolo 1 400 eur (cca 33 300 Kč s DPH).