5 nejoblíbenějších pánských hodinek Festina

Značka Festina se proslavila především svými přesnými chronografy, ostatně proto sponzorovala nejeden cyklistický závod, kde je přesné měření stěžejní. Nyní španělská značka se švýcarskými kořeny oslovuje pány nejen tradičními hodinkami, ale i odvážnými modely, které zaujmou na první pohled. Popularitě hodinek Festina mezi muži přispívá také jejich skotský ambasador Gerard Butler, který je symbolem elegantního gentlemana. Kvalitní hodinky na mužské zápěstí zkrátka patří, o čemž svědčí popularita hodinek Festina také v našem hodinářství. O které hodinky Festina je mezi muži největší zájem?

Festina The Originals 20661/2

Divery, neboli česky potápky, patří dlouhodobě mezi oblíbené designy mezi muži. Výjimkou není ani Festina, která boduje s modelem 20661/2 z řady The Originals. Ocelové pouzdro s průměrem 45 milimetrů sedne na většinu pánských zápěstí. Zelená barva číselníku jemně odkazuje na legendární model značky Rolex. Smaragdová zkrátka potápěčským hodinkám sluší a Festina The Originals 20661/2 nejsou výjimkou. Samozřejmostí je voděodolnost 200 metrů, safírové sklíčko, quartzový pohon nebo stylová datumovka. Tyhle hodinky by v arsenálu žádného muže rozhodně neměly chybět.

Festina Swiss Made 20024/3

Švýcarské kořeny značka Festina nejenže netají, ale v případě modelové řady Swiss Made se s nimi aktivně chlubí. O kvalitě švýcarské hodinářské práce svědčí také popularita modelu 20024/3, který je ztělesněním nadčasovosti a elegance. Decentní modrý číselník je krytý safírovým sklíčkem a zasazen do menšího 41 milimetrového ocelového pouzdra, což dohromady vytváří harmonickou kombinaci. Model je vhodný na pracovní pohovor i na večerní posezení v restauraci. Quartzový pohon je v tomto segmentu standardem, nicméně voděodolnost do 100 metrů je příjemným zpestřením. Pokud hledáte univerzální model pánských hodinek vhodný téměř pro každou příležitost, s Festina Swiss Made 20024/3 nešlápnete vedle.

Festina Automatic 20534/1

Trocha extravagance rozhodně není na škodu, řekli si hodináři z Festiny při návrhu modelu Automatic 20534/1. Promyšlené spojení modrých ručiček a indexů, průhledný číselník typu skeleton odhalující automatický strojek, ocelové pouzdro o průměru 41,5 milimetrů či řemínek typu milánský tah je zkrátka kombinace, kterou budou obdivovat všichni, jejichž oko na těchto hodinkách spočine. Voděodolnost 50 metrů neurazí, potěší safírové sklíčko. Hodinky Festina Automatic 20534/1 rozhodně nejsou pro bázlivé muže, kteří rádi stojí v koutě, nýbrž pro ty odvážné, kteří se nebojí vystoupit z řady a naplno odhalit svou individualitu.

Festina Retro 16573/3

Velké hodinky jsou stále v kurzu, čehož jsou si ve Festině vědomi. I proto patří mezi nejpopulárnější modely Retro 16573/3, který sází na větší průměr ocelového pouzdra 46 milimetrů a výrazné provedení číselníku s datumovkou. Jistotou je poté quartzový pohon, minerální sklíčko či voděodolnost 50 metrů, která zvládne i lehký deštík. Jestli je retro styl vašim pravým ořechovým, nebo chcete jen nadčasové hodinky, které nikdy nevyjdou z kurzu, rozhodně o Festina Retro 16573/3 můžete uvažovat jako o ideálním kandidátovi.

Festina Timeless Chronograph 20561/2

Sport je především o rychlosti. Prakticky všechny kompetitivní sporty jsou založeny na přesném měření času, které hraje klíčovou roli v tom, kdo zvítězí a kdo odejde jako poražený. Jinak tomu není ani v případě motoristického sportu, kterým se inspiroval model Timeless Chronograph 20561/2. Ten nabízí nejen barevnou kombinaci modré a stříbrné, ale také chronograf s tachymetrovou lunetou a stylový kožený řemínek s bílým prošíváním a perforacemi pro lepší prodyšnost. Velikost ocelového pouzdra se zastavila na 45 milimetrech, číselník kryje minerální sklíčko, voděodolnost je 100 metrů a o přesný chod se stará quartzový strojek. Festina Timeless Chronograph 20561/2 udělají radost každému muži, nejen fanouškům rychlých kol.