Garmin Instinct 2X: větší pouzdro pro pořádné chlapy

Americká značka Garmin je nekorunovaným králem sportovně zaměřených chytrých hodinek. Jejich řada Instinct se soustředí především na outdoorové nadšence, kteří chtějí kvalitu, ale nepotřebují nejvybavenější modely značky. Oblíbené Instinct 2 už jsou na trhu nějaký ten pátek, nicméně některé zájemce mohly odradit jejich rozměry. Proto se Garmin rozhodl vyhovět “pořádným chlapům” a uvedl na trh modely s označením Instinct 2X, které nabízí větší pouzdro, ale zároveň si zachovávají všechny vychytávky, pro které je dobrodruzi milují.

55972-homebanner-instinct2Xsolar-lg

Mezi osvědčené terénní funkce patří sklíčko Power Glass se solárním nabíjením, které prodlužuje výdrž baterie a dodává o 50 % více energie než u menšího modelu, vestavěná LED svítilna, multiband GPS přijímač, výškoměr, barometr, kompas, navigace či ukládání bodů v terénu. Z chytrých funkcí lze vypíchnout například možnost odpovídat na příchozí notifikace, detekce nehody či bezkontaktní placení skrze Garmin Pay. V rámci sportovních funkcí nechybí měření srdečního tepu, okysličení krve, VO2 Max, tréninky HIIT, překážkové závody nebo regenerační asistent. 

Instinct 2X Solar Tactical3

Garmin Instinct 2X lze pochopitelně spárovat s telefony s Androidem a iOS, přičemž přizpůsobit si je můžete díky platformě Connect IQ. Doprovodná aplikace Garmin Connect poté shromažďuje veškerá naměřená data, ke kterým máte přístup nejen z hodinek a telefonu, ale také v rámci webového rozhraní. Pokud hledáte hodinky na výlety do přírody, které nemusí nikde dělat žádné zásadní kompromisy, a zároveň citelně nenaruší váš měsíční rozpočet, pak jsou nové modely Garmin Instinct 2X přesně pro vás.