Garmin MARQ 2 Adventurer: pro dobrodruhy jen to nejlepší

Pokud nevydržíte chvíli sedět doma a nic nedělat, pak máte jistě dobrodružství v krvi. Slézat hory, objevovat tajemná zákoutí naší matičky Země nebo jen odbočit z předem vyznačené turistické trasy, tím vším se vyznačují dobrodruzi mezi námi. Na cestách je ale více než co jiné důležité se neztratit a vždy najít správnou cestu domů. Nejen s tím vám mohou pomoci chytré hodinky MARQ 2 Adventurer od Garminu, které nabízí celou řadu užitečných funkcí, jež jistě ocení každý dobrodruh, ať už objevuje v hluboké džungli na druhé straně planety, nebo jen prozkoumává zákoutí neznámého města.

DSC_3433-kopie

Chytré hodinky Garmin MARQ 2 Adventurer jsou nepostradatelným doplňkem pro dobrodruhy. Zaujmou například 46 milimetrovým pouzdrem z titanu 5. třídy a nízkou hmotností 92 gramů. Na přední straně se nachází barevný dotykový displej typu AMOLED o velikosti 1,2” s rozlišením 390 × 390 pixelů a funkcí Always-On. Na dýnku nechybí všechny známé senzory pro sledování srdečního tepu a okysličení krve. Ovládání se stejně jako u předchůdce spoléhá nejen na dotyk, ale také na pětici tlačítek, jejichž funkce si můžete přizpůsobit. Nechybí ani propojení s telefonem skrze Bluetooth a aplikaci Garmin Connect, bezkontaktní platby Garmin Pay či výdrž až 16 dní na jedno nabití, přičemž do plna je dobijete za zhruba hodinu.

DSC_3430-kopie

Z funkcí dobrodruzi jistě rádi využijí barometr, kompas či výškoměr, dále plánovač výstupu ClimbPro pro sledování informací o aktuálních a nadcházejících stoupáních v reálném čase, včetně sklonu terénu, vzdálenosti a zisku nadmořské výšky. Přijít vhod může také průvodce NextFork v mapách TopoActive Europe pro snazší orientaci v terénu, výpočet okružní trasy podle oblíbenosti Trendline, poradce pro zvládání jet lagu, rychlé zaznamenání celé řady údajů díky Health Snapshot či speciální profil pro surfování na vlnách s podporou aplikace Surfline Sessions a kamerou Surfline.

DSC_3422-kopie

Americká firma Garmin se na svém začátku zaměřovala především na výrobu GPS navigací, avšak osud tomu chtěl, že se v současnosti prosadila na trhu chytrých hodinek. V něm dokázala stvořit svou vlastní kategorii sportovních hodinek pro náročné uživatele, které do dnešních dní prakticky nemají konkurenci. To ovšem neznamená, že by se Garmin s tímto úspěchem spokojil – je tomu přesně naopak a firma nepřestává inovovat.

DSC_3432-kopie