Limitovaná edice Seiko Presage SPB223J1 ke 140 letům založení společnosti vás pohladí na duši

Významné jubileum v hodinářském průmyslu se musí oslavit, jak jinak než hodinkami. Japonské Seiko se ke svému úctyhodnému věku 140 let rozhodlo vyrobit unikátní model Presage SPB223J1 140th Anniversary Limited Edition, který je zároveň oslavou tohoto skvělého výročí. Model zaujme především svým decentním zpracováním, modrou lunetou ve stylu GMT a bílým číselníkem se vzorem Asanoha, což jsou konopné listy známé po tisíce let v Japonsku jako symbol růstu a pevného zdraví. Tahle limitovaná edice se zkrátka podařila na jedničku.

gmt_860

Kromě prvotřídního vzhledu se Seiko Presage SPB223J1 mohou pochlubit dvojicí komplikací označující rezervu chodu a datumovku, safírovým sklíčkem s antireflexní úpravou, ocelovým pouzdrem, manuálním strojkem s automatickým nátahem Seiko 6R64 s rezervou chodu až 45 hodin či vodotěsností do 100 metrů, díky čemuž se vody opravdu nemusíte bát.

Průměr pouzdra 42,5 milimetrů dobře padne na většinu mužských zápěstí. Automatický strojek můžete sledovat v chodu díky průhlednému dýnku. Ačkoli se tento styl hodinek většinou nedoporučuje do společnosti, vzhledem k tomu, že se jedná o limitovanou edici 3 500 kusů pro celý svět, rozhodně nemusíte mít obavy, že by vám snad udělaly ostudu. Seiko Presage SPB223J1 140th Anniversary Limited Edition jsou skvělou volbou pro všechny nadšence do hodinek a pro milovníky značky Seiko obzvláště.

111432_k0053919

Seiko je zástupce japonské hodinářské školy už od roku 1881. Za dobu své existence si firma zvládla vybudovat slušné renomé, a to jak mezi běžnými spotřebiteli, tak i v případě milovníků a sběratelů hodinek. Samotné Seiko se aktivně zapojuje i do posouvání celého odvětví dále, například skrze strojky kombinující automatický nátah s bateriovým pohonem. V současnosti spadají pod značku založenou Kintaró Hattorim také například hodinky Orient.