Garmin MARQ druhé generace

Letos se s novinkami Garmin roztrhl pytel a po dvou letech přišla na řadu i druhá generace modelu Garmin MARQ. A co nám tahle exkluzivní řada přináší? Na to se podíváme v článku níže. Na úvod vám, ale chceme říci, že hodinky byly právě představeny a ještě jsme neměli možnost je osobně otestovat. Na to se budete moci těšit zase příště s podrobnější recenzí.

Prvně si představme, jaké modely hodinek Garmin MARQ Gen2 byly světu ukázány.

Pár věcí mají všechny tyhle modely společné. Všechny mají titanové pouzdro o průměru 46 mm. Dotykový AMOLED displej je kryt safírovým sklíčkem. Použitím tohoto displeje hodinky vypadají atraktivněji, ale je to na úkor výdrže baterie. Baterie v hodinkách Garmin MARQ Gen 2 vydrží 16 dní v režimu SMART hodinek a až 42 hodin při zapnuté aktivitě s GPS.

Hodinky Garmin MARQ Gen 2 vycházejí z modelu Fenix 7 a kombinují nejen nejlepší sportovní funkce, ale i špičkový použitý materiál se super odolností a výdrží.

Každý z výše uvedených modelů je něčím specifický a výjimečný, proto věříme, že každý si najde ten svůj model, který bude odpovídat jeho zálibám.

Garmin MARQ Adventurer Gen 2 jak samotný název napovídá jsou hodinky uzpůsobené náročným horským podmínkám. První generace tohoto modelu byla nejžádanější a nejinak tomu bude i tentokrát. Hodinky mají mimo jiné podrobné topografické mapy, údaje o výstupu v reálném čase. Pokud vás dobrodružství vyláká do větších výšek, snímač pulzního oxymetru pomůže sledovat úroveň saturace krve kyslíkem a pomůže správné aklimatizaci. A jako správným hodinkám pro dobrodruhy nesmí chybět luneta s 360 stupňovým kompasem.

MARQ2-Organic-1x1-1x1-8

Garmin MARQ Captain Gen 2 pro všechny milovníky vodních sportů s vášní k moři a jachtám. Revoluční regatové stopky spolupracující s ještě přesnější GPS. Nechybí ani bezpečnostní funkce „muž přes palubu“ a spousta dalších pokročilých námořních funkcí.

MARQ2-Organic-1x1-1x1-10

Garmin MARQ Aviator Gen 2 je určen nejen pro piloty, ale pro všechny vášnivé nadšence letectví. Hodinky mají databázi světových letišť, komunikační frekvence a parametry drah. Nechybí ani nouzová navigace do nejbližšího cíle, podrobné meteorologické NEXRAD informace či komunikace s kompatibilní leteckou elektronikou Garmin.

MARQ2-Organic-1x1-1x1-11

Garmin MARQ Athlete Gen 2 na první pohled na lunetě uvidíte, jak jste na tom s úrovní VO2 max a taky s dobou regenerace. Když jste na neznámém místě, v horách i hustém lese, díky přesné technologii GPS a podrobným TOPO mapám vás hodinky dovedou na místo, kam potřebujete. Chcete si dokonale vyladit formu, pak vám pokročilé údaje o dynamice běhu a biometrice dodají potřebné informace. Hodinky Garmin Marq Athlete můžou být skvělým pomocníkem i motivátorem pro sportovce, kteří chtějí ze sebe dostat to nejlepší.

MARQ2-Organic-1x1-1x1-7

Garmin MARQ Golfer Gen 2 pro všechny, kteří potřebují poladit své údery na hřišti. Funkce Virtual Caddie zohlední rychlost a směr větru a doporučí vhodnou hůl podle toho, jak daleko s ní obvykle dokážete odpálit. Nechybí ani více než 42 tis. Předehraných golfových hřišť celého světa.

MARQ2-Organic-1x1-1x1-9

Hodinky Garmin MARQ Gen 2 si můžete přizpůsobit vlastnímu stylu a vkusu pomocí prémiových vyměnitelných řemínků a náramků. Všechny nabízejí skvělou odolnost a komfort, protože jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů, například italské kůže Vaccheta, pravé americké kůže Horween®, leštěného titanu, tkaného nylonu nebo kvalitní silikonové gumy. Navíc jsou vybaveny systémem uchycení QuickFit® a lze je přecvaknout za pár sekund bez použití nástrojů.

Co na ně říkáte? A myslíte, že budou ještě i další modely, tak jak tomu bylo u hodinek Garmin Marq nebo zůstane Garmin pouze u těchto pěti modelů?