Garmin představuje pro rok 2022 novinky a jeden epický návrat

Nejnovější modely hodinek značky Garmin jsou z řad již existujících typů. Jedná se o vylepšenou řadu Venu 2 Plus, Fenix 7 a po sedmi letech se také vrací model Epix druhé generace. Garmin se tak místo na experimentování zaměřil spíše na vylepšování technických detailů u zavedených modelů.

Garmin Venu 2 Plus

Původní Venu představovaly kombinaci moderních technologií a funkcí typických pro sledování sportovních výkonů zabalené do elegantního designu. Venu 2 Plus kromě toho nabízejí také nově možnost telefonování přímo z hodinek. S pomocí hlasového asistenta můžete také snadno odpovídat na zprávy. Vylepšený model Garmin Venu 2 Plus je dostupný ve velikosti 43,6 mm a čtyřech barevných provedeních. Nechybí zde ani vysoce jasný AMOLED displej, který je perfektně čitelný i na přímém slunečním světle. Za zmínku stojí také vysoká výdrž baterie, která při běžném používání s připojeným mobilem vydrží 9 dní. Záznam aktivity se zapnutou GPS může běžet až 24 hodin a při přehrávání hudby pak 8 hodin. Vestavěný hudební přehrávač v hodinkách Garmin Venu 2 Plus vám umožní poslouchat hudbu i bez telefonu a vodotěsnost hodinek 50 metrů zajišťuje jejich pohodlné používání při vodních sportech.

010-02496-00-v2-say-hello-desktop-14051742-db1e-46c3-b32d-34b5153c17be (1)

Garmin Fenix 7

Garmin představil novou řadu hodinek Garmin Fenix 7, které mají velké množství technických specifikací. Velikost hodinek zůstává zachována, došlo však k řadě vylepšení. Asi nejzajímavější je možnost solárního dobíjení baterie u většiny modelů. Prstenec solárního panelu je téměř třikrát větší než tomu bylo u řady Fenix 6, což znamená, že je také mnohem účinnější. Nová řada také nabízí delší výdrž baterie a to až 73 hodin GPS, 22 dní v režimu Smartwatch a 173 dní v režimu hodinek ve verzi Sapphire Solar. Hodinky Garmin Fénix 7 si zachovaly pět tlačítek, ale nově je zde dotykové rozhraní, které je možné zapnout nebo vypnout. Největší softwarovou novinkou je možnost měření vašeho aktuálního výkonu při běhu (Stamina) ve srovnání s vaší aktuální kondicí (Body Battery). Pomocí technologie Firstbeat také uvidíte, kolik energie vám během tréninku ještě zbývá (Remaining). S edicí Sapphire Solar obdržíte špičkovou přesnost pomocí technologie, kterou dříve měla k dispozici pouze armáda. Získáte tak přístup k více frekvencím vysílaným navigačními satelity pro lepší přesnost polohy v oblasti, kde se signály odrážejí, nebo jsou slabé. U modelu Garmin Fenix 7X je k dispozici LED svítilna.

36194-D-3-043ff705-af96-4016-813c-45c0958e09cd

Garmin Epix (Gen 2)

Návrat ztraceného "syna" v podobě nové generace hodinek Epix je asi největším překvapením mezi Garmin novinkami. Tyto prémiové aktivní chytré hodinky nabízejí jedinečné zobrazení barev díky vysoce jasnému AMOLED dotykovému displeji s vysokým rozlišením. Displej je tak perfektně čitelný i na přímém slunečním světle. Hodinky jsou dostupné ve velikosti 47mm a v několika barevných variantách. Baterie hodinek Garmin Epix druhé generace vydrží až 42 hodin při používání GPS, 16 dní v režimu Smartwatch a celých 21 dní v režimu hodinek. Chytré hodinky Garmin Epix také nabízejí v Sapphire edici možnost nahrání TOPOACTIVE map celého světa. Hodinky mají voděodolnost 10ATM a disponují u Garminu již tradičními skvělými sportovními funkcemi jako je měření kyslíku, srdečního tepu i spánku.

EMEA_36880-D-FAN-5718a2bc-b296-4daa-9fa1-60563c3ee43f