Zdřímnete si během dne? Garmin už to nebude ignorovat

Jít si přes den, například po obědě, na chvíli lehnout, je podle některých studií velmi prospěšné. Pokud jste ale zároveň vášnivým uživatelem chytrých hodinek od Garminu a bystře sledujete veškeré statistiky, namísto odpočinku vás pokaždé čekala notná dávka stresu.

Chytré hodinky od Garminu totiž nerozpoznají, že jste si dali na chvíli dvacet a šlofíka vám nezapočítají do vaší spánkové aktivity. Konkurence je přitom v tomto ohledu v mnoha případech dále a monitoring krátkého zdřímnutí jí nedělá vůbec žádný problém.

snímač tepové frekvence

Funkci Garmin Sleep Coaching by měly mít všechny modely se snímačem Elevate 4

Šlofík během dne nebude pro Garmin problém

Zaznamenání krátkého spánku je přitom poměrně klíčové pro celou řadu ostatních měřených statistik, jako je například vyhodnocování Body Battery a regenerace v rámci sportovních aktivit.

Naštěstí se to má brzy změnit, alespoň podle posledního úniku informací. Nová funkce Garmin Sleep Coaching by na chytré hodinky amerického výrobce měla dorazit dle některých předpokladů už příští měsíc, nejspíše společně s modelem Venu 3.

pohled na hodinky z boku

Sledování spánku by mělo jít spustit i ručně pomoci tlačítka.

Monitoring krátkého spánku dostanou hodinky i zpětně

Novinka bude pravděpodobně umět zaznamenání spánku o minimální délce 10 minut kdykoli během dne, přičemž sledování spánku by mělo jít spustit také ručně, a to u všech modelů se snímačem Elevate 4. Ten totiž umí sledovat také variabilitu srdeční frekvence.

Po probuzení by hodinky měly následně ukázat přehledný widget, který vás informuje o kvalitě spánku, přičemž veškeré informace najdete také v mobilní aplikaci. Vzhledem k tomu, jak monitorování spánku konkurence neustále zlepšuje, je příznivé vidět, že Garmin nechce zůstat pozadu. O tom ostatně svědčí i nové sportovní metriky, které Garmin nedávno uvedl.