Garmin Tactix Delta- taktické hodinky s neuvěřitelnou výdrží baterie

Garmin rozšířil svou nabídku o další model z řady Garmin Tactix. Jak již napovídá samotný název hodinek jsou vhodné nejen pro sportovce, ale především pro vojáky. Odolné hodinky Garmin Tactix® Delta jsou sportovní GPS hodinky pro taktický trénink a outdoorovu navigaci. Kombinují specializované taktické funkce, funkce špičkového GPS sporttesteru a funkce chytrých hodinek.

txd1

Hlavní přednosti hodinek jsou taktické funkce. například režim nočního vidění pro použití s noktovizorem a nebo tzv. stealth mód (režim utajení) - jeho aktivací se okamžitě vypnou všechny bezdrátové datové přenosy a ukládání a sdílení informací o poloze. Hodinky jsou v tomto režimu stále schopné zobrazit na displeji polohu/souřadnice, ale nezaznamenávají je, aby nemohlo dojít např. k nechtěnému prozrazení pozice při vojenské misi nebo výcviku v tajné lokalitě. Informace o poloze jsou hodinky schopné zobrazit v duálním formátu souřadnic, tedy i ve vojenském formátu MGRS.

Další "vychytávkou" je aktivita Jumpmaster pro seskok padákem. Zařízení automaticky detekuje okamžik skoku a začne navigovat směrem k požadovanému bodu dopadu pomocí barometru a elektronického kompasu. Funkce Jumpmaster je určena pro zkušené parašutisty, zejména vojenské.

txd3

Jedna z nových funkcí hodinek Tactix® Delta, oproti původnímu modelu, je správa spotřeby energie. K dispozici je několik režimů spotřeby při využití hodinek jako sporttesteru a současně několik režimů v módu hodinek. Výdrž hodinek při normálním užívání je údajně 21 dní. Při úsporném režimu pak 80 dní.

Bytelná konstrukce hodinek splňuje vojenské normy (MIL-STD-810G) pro zvýšenou odolnost proti vysokým a nízkým teplotám, nárazům, vibracím, vodě a vlhkosti, prachu atd. Luneta je vyrobena z titanového materiálu s odolnou DLC povrchovou úpravou v černé barvě, která dodává hodinkám eleganci a odolnost v jednom. Safírové sklíčko zajišťuje odolnost vůči poškrábání.
Výměnné řemínky jsou vybaveny systémem uchycení QuickFit™ pro snadnou a rychlou výměnu řemínku bez použití jakéhokoliv náčiní. Šířka kompatibilních řemínků je 26 mm.

txd2

https://www.helvetia-hodinky.cz/zbozi/garmin-tactix-delta-pro-sapphire-010-02357-91/