Seiko Prospex LX SNR033J1- prvotřídní materiály a kalibr Spring Drive

V Basileji 2019 ukázalo Seiko novinku, která se dostala právě na trh a je to dlouho očekávaný model Seiko Prospex LX SNR033J1.

seiko-hp-gq-20may19_b

Masivní titanové pouzdro, prvotřídní dílenské zpracování a strojek typu Spring Drive, takové jsou hodinky Seiko Prospex LX SNR033J1. Hodinky patří na vrchol kolekce Prospex a směřuje ke Grand Seiko.
LX v názvu vychází z latinského lux a připomíná odrazy světla z leštěných ploch hodinek, které se provádějí japonskou metodou Zaratsu.

Hodinky Seiko SNR033J1 mají pouzdro i náramek vyrobený z titanu a modrý číselník je krytý safírovým sklem. Voděodolnost hodinek v tomto případě je 100M, což dostatečně stačí pro plavání, ale v případě hlubinného potápění je lepší sáhnout pro jiný model hodinek. Luneta hodinek je jednosměrně otočná a rozdělena na černou (noc) a modrou polovinu. Šroubovací korunka je na pozici 4, ukazatel data na pozici třetí hodiny a indikátor rezervy chodu mezi šestou a devátou hodinou. V hodinkách je usazen kalibr 5R66, tzv. Spring Drive s přidanou GMT ručkou. Kalibr 5R66 má automatický nátah s rezervou chodu 72 hodin.

Jak funguje kalibr Spring Drive napoví video, ale jedná se o nejvýznamnější hodinový strojek, který firma SEIKO vytvořila od doby quartz Astron v roce 1969. 

 https://www.helvetia-hodinky.cz/zbozi/seiko-hodinky-snr033j1/