Ikonické Seiko 5 Sports slaví 55. výročí nádhernou limitkou

Nadšencům do hodinek asi není potřeba Seiko 5 Sports dopodrobna představovat. Tato ikonická řada japonského výrobce vznikla v roce 1968 a od té doby poskytuje svým nositelům spolehlivé a odolné hodinářské strojky, díky čemuž si hodinky získaly oblibu po celém světě. Co přináší limitovaná edice Seiko 2023?

Seiko 5 Sports SRPK17K1 55th Anniversary Limited Edition

S úctou k tradicím se Seiko rozhodlo oživit vzhled vůbec prvních Seiko 5 Sports, a to k příležitosti 55. výročí této legendární řady. Limitovaná edice s označením SRPK17K1 doplní trojici základních modelů, které odkazují na kořeny řady 5 Sports. Limitovaná edice se opírá o spolehlivý automatický strojek 4R36 s rezervou chodu 41 hodin, který zosobňuje ducha původních Seiko 5 Sports.

Seiko-5-Sport-1968-a-2023

První Seiko 5 Sports z roku 1968 a limitované edice Seiko 5 Sports z roku 2023 vzdávající hold původnímu modelu.

Stříbrné pouzdro z nerezové oceli dostalo příjemný rozměr 39,5 milimetrů a může se pyšnit vodotěsností do 100 metrů. Ochranné sklíčko je vyrobeno z materiálu Hardlex, korunka je šroubovací a stylová luneta se zvládne otáčet v obou směrech. Na pozici 3 na číselníku nechybí datumovka s čísly a zkratkami konkrétních dnů.

SRPK17K1_box

Nositel historického odkazu každým coulem

Pocit výjimečnosti nastává už u samotného balení, které vsadilo na retro estetiku, jež odkazuje na původní model. Potěší také povedené detaily jako původní logo Seiko 5 Sports na 12. hodině na číselníku, slovo SPORTS na 6. hodině, pohodlný článkový řemínek nebo číslo konkrétního kusu v rámci limitované edice na dýnku.

Seiko 5 Sports SRPK17K1 55th Anniversary Limited Edition bok

Limitovaná edice Seiko 5 Sports SRPK17K1 bude k dispozici pro všechny fanoušky značky už v červenci letošního roku, přičemž cena by se měla pohybovat okolo deseti tisíc korun. Pakliže vás tento model zaujal, rozhodně dlouho neváhejte – k dispozici bude pouze omezené množství 15 555 kusů, po kterých se jistě jen zapráší.