Kapesní hodinky Hamilton vzdávají hold historii

Bezchybné měření času bylo životně důležitým prvkem raných amerických železnic, které nejen přepravovaly velké množství materiálu, ale také pomáhaly přetvářet americký sen ve skutečnost pro mnoho lidí. Přesnost byla zajištěna společností Hamilton pomocí kapesních hodinek, které ctily přesnost vyžadovanou dopravním systémem.

Pocket_watch_H40819110_1760x800_5

Nové kapesní hodinky Hamilton Railroad Pocket Watch kombinují americké techniky hromadné výroby a pokročilé mikro inženýrství, aby vám přinesly hodinky, které spojují hodinovou originalitu a vnímání raných kapesních hodinek. Limitovaná edice 917 kusů je inspirovaná Hamiltonovou starou tovární adresou na Columbia Avenue v Lancasteru, PA.

50 mm pouzdro z nerezové oceli a bílý smaltovaný číselník integrují ducha historických železničních kousků s červenými 5 minutovými indexy, které jsou zobrazeny okolo číselníku. Výrazní hodinové arabské číslice, černé lakované ručky a na pozici šesté hodiny mimostředová vteřinovka.

Pocket_watch_H40819110_2000x2000_3

Rytina na zavřené zadní straně pouzdra připomíná výročí značky Hamilton se slovy „130th Anniversary Railway Special“ na počest výročí společnosti Hamilton, založené již v roce 1892. Ruční natahovací strojek ovládá hodinky ve vintage stylu. Kalibr ETA 6497 s rezervou chodu 50 hodin nabízí hodinky s vynikající spolehlivostí. K doplnění nadčasových historických prvků dotváří celkovou estetiku odnímatelný řetízek a kožené cestovní pouzdro, zatímco moderní prvky včetně inovativního safírového skla s antireflexní vrstvou a voděodolnosti 5 barů dodávají historickým kouskům současné atributy.

hamilton-kapesni