Solární chronografy Seiko Prospex Speedtimer

Představení Seiko Speedtimer v roce 1969 bylo důležitým milníkem v historii chronografu. Byl to jeden z prvních automatických chronografů na světě a byl vybaven kalibrem 6139, jehož přesnost měření času znamenala skutečný pokrok v historii automatických náramkových hodinek. Nejnovější generace chronografů Speedtimer vítá sérii tří nových modelů, jejichž design ztělesňuje ducha původní série, ale nabízí přidané hodnoty, spolehlivost a přesnost solární technologie Seiko.

seiko-speed-solar

Jako je tomu u všech chronografů Speedtimer, každý detail tohoto designu odráží přesnost potřebnou pro měření času na nejvyšší úrovni. Vteřinová ručka chronografu sahá až k indexům tachymetru na okraji číselníku. Minutová ručka chronografu na šesté hodině a středová sekundová ručka jsou obě v červené barvě, takže stopkový čas na ciferníku jasně vyčnívá a lze jej přečíst na první pohled. Datumovka je umístěna mezi indexy čtvrté a páté hodiny.

seiko-speed-solar2

Všechny tři modely mají solární dobíjení, kalibr V192 od společnosti Seiko, který nabízí 60 minutový chronograf, 24 hodinový subciferník a při plném nabití fungují až šest měsíců bez vystavení světlu. Výrazná luminiscence hodinkám nechybí na indexech a na ručkách. Ciferníky mají povrchovou úpravu Sunray, která zajišťuje vysokou úroveň čitelnosti a je základní charakteristikou všech hodinek Seiko Prospex. Číselník kryje safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. Na aluminiové lunetě najdete tachymetrickou stupnici. Voděodolnost hodinek je 100M.

Hodinky by se do prodeje měly dostat v listopadu a přibližná cena bude 700 EUR. Dostupnost a cena v Kč zatím není známa. A jednat se bude o tyto tři modely Seiko Prospex Speedtimer: SSC911, SSC913, SSC915.