Když legendy nosí legendy

Steve McQueen

Nejznámějším nositelem hranatého modelu Monaco je bezesporu rebel, závodník a romantická duše Steve McQueen.

I po desetiletích, která uplynula od jeho předčasné smrti, neztratil tenhle originální hollywoodský drsňák nic ze svého kouzla. Jeho sebevědomí, odpor k autoritám a macho styl nezměnily jen kinematografii, ale měly velký vliv i na příběh firmy TAG Heuer a jeho životní příběh do písmene vystihuje slogan TAG Heuer “Don’t crack under pressure”. I když totiž vyrostl na ulici, dal se k cirkusu a později k námořní pěchotě, nakonec vyprodával kina přes dvě desetiletí díky dnes již legendárním filmům jako “Velký útěk”, “Bullittův případ”, “Motýlek” a “ Případ Thomase Crowna”.

Mimo obrazovku si užíval nebezpečného vzrušení na závodních okruzích. Ve slavném filmu “Le Mans” z roku 1970 nosil na své závodní kombinéze štít „Heuer“ a na zápěstí čtvercové hodinky Heuer Monaco, které to katapultovalo mezi ikonické hodinky. Hodinky s modrým číselníkem a modrooký herec byly od té doby nerozlučná dvojice.

1_OhE10pwtvqjshGfoxnUIrQ

Alain Prost

Alain Prost se do historie F1 zapsal jako druhý nejlepší jezdec historie s celkovým počtem 51 vítězství, 33 pole position, 41 nejlepších kol a 106 umístění na pódiu v 199 závodech v letech 1980–1993.

Díky svému preciznímu, ale uvolněnému stylu jízdy dostal Prost přezdívku “Profesor”. Obdiv a úctu fanoušků i soupeřů si vydobyl svou zarputilostí na okruhu, kde nikomu nikdy nedal nic zadarmo. V roce 1999 získal spolu s Pelem, Muhammedem Ali, Carlem Lewisem a Steffi Grafovou cenu World Sports Awards of the Century.

Není bez zajímavosti, že Alain Prost je věrný značce TAG Heuer od začátku své kariéry ve Formuli 1, kdy závodil za stáj McLaren. Při zisku třech ze svých čtyř titulů FIA F1 za McLaren na konci osmdesátých let oblékal Alain Prost barvy a chronografy TAG Heuer.

1_m2k7bAhmgU4heSDk8bbG5w

Sammy Davis Jr.

Narodil se 8. prosince 1925 v New Yorku a i přes přes převládající rasismus v americké společnosti se stal úspěšným komikem, hercem, tanečníkem a zpěvákem. Spolu s Frankem Sinatrou a Deanem Martinem utvořili trio Rat Pack, hrál ve filmech jako Ocean’s 11 a Sergeants 3 a je neodmyslitelně spjat s nahrávkami jako “I’ve Gotta Be Me” a hit č. 1 “The Candy Man”.

Sammy Davis Jr. využíval své slávy k boji proti rasové segregaci, která tehdy USA rozdělovala. Často odmítal vystupovat v klubech, které publikum dělilo na bílé a černé, což mělo za následek zrušení takovýchto opatření v několika klubech v Miami Beach a Las Vegas.

1_GaEJxkDYVFUMyNSCMJk7ow

foto: watches.infoniac.com, hodinkee.com, tagheuer.com, zimbio.com