Mapy v hodinkách Garmin Fenix 7 a Garmin Epix

Častým dotazem bývá, jak je to s mapami v hodinkách Garmin Fenix 7 a Garmin Epix, proto vám dneska přinášíme tenhle článek, abychom objasnili situaci s mapami.

topo-mapy

Zjednodušeně řečeno, všechny hodinky Garmin Fenix 7 a Epix mají mapy celého světa. Proč je tedy k hodinkám dodávám poukaz na TOPO mapy?

Poukaz který navíc dostanete k hodinkám je TOPO Czech v4 PROHodinky pak zobrazují mapu ČR s topografickými údaji v měřítku 1:10 000. Mapy obsahují funkci Active Routing, která umožňuje plánovat trasy nejen po silnicích, ale i stezkách. Stezky jsou označenými různými barvami, abyste věděli, po jaké stezce jdete. Mapy ČR zobrazují více než 355 tis silniční sítě, 58 tis km turistických tras a podobně tak i cyklistické stezky. Součástí map jsou i body zájmu, kterých je bezmála 460 tisíc. Najdete zde restaurace, horské chaty, body zájmu pro cestování apod. Zkrátka vše co potřebujete vědět na cestách nejen ve městě, ale i v horách. Velikost souboru tohoto stahování a požadované místo na zařízení nebo kartě microSD™/SD™ je 600 MB. Topo mapy můžete zakoupit i pro jiné země. 

Jak nainstalovat TOPO mapy do svých hodinek?

K instalaci TOPO mapy budete potřebovat aplikaci Garmin Express, kterou si nainstalujete do svého počítače. Pak aplikaci spustíte. Dalším krokem, pokud jste ještě aplikaci neměli spuštěnou, připojit své hodinky. Provést registraci hodinek. Následně ve svém profilu vyberete "Nástroje a obsah". Následuje tlačítko Zakoupeno, vepíšete kód, který jste si vyškrábali z voucheru, který jste měli u hodinek nebo zakoupili a kód uplatníte v aplikaci Garmin Express. Aplikace vás následně sama provede následujícím nastavením. 

Zajímá vás, jak naplánovat trasu ve svých hodinkách? Přečtěte si náš další článek. 

mapy-fenix7

Teď se vrátíme k mapám v hodinkách, které v nich jsou od základu, TOPO Active celého světa. U modelů, které mají vnitřní paměť 16 GB (hodinky bez safíru) mapy nejsou předinstalované. Každý uživatel si sám vybere, jakou mapu chce stáhnout. Je to z toho důvodu, že zabírají docela dost paměti. U modelů s pamětí 32 GB jsou mapy nainstalované. 

Mapy TOPO Active zobrazují tisíce bodů zájmu, včetně obchodů, restaurace a bary, školy, ubytování apod. Mapy nezobrazují vrstevnice a jsou v měřítku 1 :100 000. Mapy využívají databázi OpenStreetMaps.