Montblanc: Krása červených vozů přenesena na luxusní pera

Za všemi krásnými, inovativními a rychlými vozy značky Ferrari stojí charizmatický muž s velkými sny a silnou vůlí. Enzo Ferrari, přezdívaný Il Commendatore (Velitel), zasvětil svůj život automobilovým závodům a budování značky, které dal své jméno. „Pokud o tom dokážeš snít, dokážeš to i udělat.“

ferrari2

První automobilový závod sledoval Enzo Ferrari, když mu bylo deset. Odehrával se v Bologně a Enzo si automobilové závody okamžitě zamiloval. Po návratu z bojů první světové války a zotavení z nemoci začal Enzo Ferrari žít svůj sen. V roce 1919 se stal zkušebním jezdcem pro automobilku Costruzioni Meccaniche Nazionali. V témže roce také debutoval jako závodní jezdec. Již v roce 1924 dokázal vyhrát mimo jiné i slavný závod Coppa Acerbo za volantem vozu Alfa Romeo RL. Dětský sen se stal skutečností a jméno Ferrari legendou.

ferrari

Great Characters Enzo Ferrari speciální edice plnící pera, kuličkové pero a nebo rollerball, tuhle trojku najdete v krásném černém provedení. A teď se podíváme na detaily těchto per z čeho vycházejí. Víčko i násadka jsou vyvedeny v typické červené Ferrari Rosso 70 Anni. Klip s gravírovaným výrokem Enza Ferrariho „You cannot describe passion, you can only live it“ [Vášeň nelze popsat, ta se musí prožít]. Protilehlá strana víčka obsahuje vzpínajícího se koně, logo značky Ferrari, a slavná slova hraběnky Paoliny de Biancoli (Le porterà fortuna – Bude vám nosit štěstí).

Kónus pera nese dva letopočty: rok narození Enza Ferrariho a rok jeho prvního vítězství na závodním okruhu. Emblém značky Montblanc ve žluté barvě města Modena. Emblém je usazen v kovové mřížce inspirované chladiči starých vozů. Kroužek na horní straně víčka je zdoben gravírováním „OFFICINA MECCANICA ALFREDO FERRARI“ – název dílny Enzova otce a místo Enzova narození. Horní část víčka obsahuje i podpis Enza Ferrariho. Hrot pera je zdoben gravírováním vyobrazujícím volant vozu 250 GTO, jednoho z nejznámějších vozů značky Ferrari, s přezdívkou Enza Ferrariho „Pilota“.

ferrari-limitka

Dalším modelem pera je limitovaná edice 1898 ks Great Characters Enzo Ferrari. Je vyrobené z kovu a laku s platinou potahovanými uzávěry. Kovové uzávěry potahované platinou s lakovými kroužky. Kovová násadka se speciální povrchovou úpravou. Kovový kónus s gravírováním, potahovaný platinou. Emblém z matného křemene v kovové mřížce. Kovový klip s laserovým gravírováním. Kovové víčko pera se speciální povrchovou úpravou. Hrot z 18kt bílého zlata, potahovaný rhodiem, zdobený speciálním gravírováním.

ferrari-limitka2

Great Characters Enzo Ferrari tato kolekce je vyrobena pouze v 98 kusech – Enzo Ferrari získal logo vzpínajícího se koně před 98 lety, v roce 1923. Víčko je po obou stranách zdobeno čtyřmi výdechy chlazení inspirovanými designem vozu Ferrari 500 F2. Klip s gravírovaným výrokem Enza Ferrariho „You cannot describe passion, you can only live it“ [Vášeň nelze popsat, ta se musí prožít]. Víčko a násadka v rudé barvě „Rosso Corsa“, oficiální barvě italských jezdců a vozů ve Formuli 1. Otočný posuvník obsahuje data pěti historicky významných vítězství značky Ferrari. Na kónusu jsou vyryta dvě data: první vítězství značky Ferrari ve Formuli 1 a první vítězství značky Ferrari ve Formuli 1 po smrti Enza Ferrariho.

Enza Ferrariho v emblému značky Montblanc. Kroužek na horní straně víčka je zdoben názvem závodního okruhu ve Fioranu. Číslo 29 na víčku pera odkazuje na rok založení závodní stáje Scuderia Ferrari – 1929. Na zadní straně víčka je znak vzpínajícího se koně a slavná slova Enza Ferrariho. Hrot pera je zdoben gravírováním vyobrazujícím volant vozu 250 GTO, jednoho z nejznámějších vozů značky Ferrari, s přezdívkou Enza Ferrariho „Drake“. „Kovaná“ část odkazuje na motor vozu Ferrari 500 F2 – tepající srdce automobilů Ferrari. Emblém umožňuje nahlédnout do vnitřku pera – jako do motoru vozu Ferrari. Po sejmutí víčka se objeví emblém značky Ferrari ve žlutém zlatě.

Montblanc-Great-Characters-Enzo-Ferrari-Edition--Lifestyle-(4)