První pomoc při výběru zásnubního prstenu

Zásnubní prsten je ve většině případů nepostradatelnou součástí žádosti o ruku a výběr správného prstenu může být pro muže náročnou úlohou. A my se nedivíme. Možností je tolik!

Materiálům jednoznačně vévodí zlato. Ať už klasické žluté zlato nebo to bílé díky svému elegantnímu a nadčasovému vzhledu. Navíc jeho stříbrná barva dokonale ladí s diamanty i dalšími drahokamy. V posledních letech je čím dál oblíbenější také růžové zlato, které vzniká smísením čistého zlata s mědí, což mu dává jeho charakteristickou barvu.

Pokud máte vybranou barvu, je na řadě vybrat kámen. Velké i malé zirkony, brilianty, safíry, rubíny…co má vaše partnerka ráda? Jaký je její styl? Všechny modely prstenů můžeme upravit – změnit barvu kovu, kámen, velikost. Možností je tedy nespočet. Můžete vybrat přesně ten pravý. Dokonalý. Přesně podle vašich představ i finančních možností.

103221-1_zlaty-damsky-prsten-aimee-6814041--velikost-prstenu-57

A když budete mít prsten vybraný, zbývá zvolit velikost. Pokud plánujete svou vyvolenou překvapit, doporučujeme si buď nenápadně zapůjčit nějaký prsten, který už má, obkreslit jeho vnitřní průměr nebo změřit obvod prstu pomocí provázku. Nezapomínejte však, že každý prst je jinak velký, je třeba vybírat tak, aby pasoval, v tomto případě, na prsteníček levé ruky. Podrobnější informace a další tipy k výběru najdete v našem průvodci.

Pro ty, kteří se v nabídce trochu ztrácejí nebo by rádi konkrétní tipy, jsme připravili pět nejoblíbenějších modelů. Každý tak trochu jiný, ale jedno mají společné. Na prstě vypadají dokonale.

Zlatý dámský prsten Aimee 6814041 je nestárnoucí klasikou. Hladký oblouček se směrem nahoru zvedá k, v tomto případě, usazenému zirkonu. Je dokonalý ve všech barevných provedeních a rozhodně s tímto modelem nešlápnete vedle.

123075-2_zlaty-damsky-prsten-annie-6869134--velikost-prstenu-57

Mezi elegantní modely patří také Zlatý dámský prsten Colet 6810649. Jemné křivky jsou spojeny jedním jediným zirkonem. Na prstě působí velmi něžně a romanticky.
Naopak neotřele vypadá Zlatý dámský prsten Annie 6869134. Obroučka se rozbíhá, stáčí a lemuje vnořený briliant. Lesklá kombinace bílého zlata a briliantu dává šperku opravdu luxusní vzhled. Doporučujeme vybrat pro ženu, která jde ráda a často proti proudu. Mezi těmi méně obvyklými zásnubními prsteny je to rozhodně jeden z nejžádanějších modelů.

120843-1_zlaty-damsky-prsten-colet-6810649--velikost-prstenu-57

Zářivý, třpytivý a nepřehlédnutelný. Takový je zlatý dámský prsten Sally 6864351. Obroučku z růžového zlata má posetou drobnými kamínky, které dávají vyniknout velkému centrálnímu kameni. Prsten Sally je dokonalým zářivým symbolem lásky. Jako z filmového plátna. Je tohle váš styl? Pak rozhodně neváhejte.

A pro milovnice minimalismu nebo ženy, které jsou sportovně založené, doporučujeme Zlatý dámský prsten Viki 6860513. Má dokonalé hladké linie a kámen vsazený do tzv. lunety, tedy nikde nepřekáží a nevyčnívá. Pro někoho příliš nenápadný, pro někoho to pravé.

Doufáme, že jsme vám s našimi tipy alespoň trochu usnadnili výběr. Teď už zbývá položit tu nejdůležitější otázku. „Vezmeš si mě?“

104541-1