QLOCKTWO unikátní zobrazení času

Na začátku byl nápad. Nápad jak zobrazit čas jedinečným způsobem. S tímhle nápadem přišli dva zakladatelé značky QLOCKTWO,Marco Biegert a Andreas Funk. Postupně se tento nápad začal kreslit a realizovat. A tím to všechno začalo.

Tito dva zakladatelé spolu pracovali již od mladého věku na kreativních projektech a založili spolu reklamní agenturu. V roce 1999 tedy vzniklo umění a kreativní nápady v jejich hlavách. V roce 2007 se zaměřili více na umění a vznikl tak projekt QLOCKTWO a o dva roky později i samotná firma.

Celé kouzlo hodin je v tom, že se vyrábějí ručně. Nejdůležitější místa společnosti se nacházejí na čtyřech místech ve Schwäbisch Gmündu v Německu. Sídlo s ateliérem, truhlářství pro výrobu dřevěných korpusů, manufaktura, kde se korpus stává uměleckým dílem a také Tornhaus, kde je první prodejní místo.

V truhlářství se z dřevěných korpusů stávají umělecké předměty. Materiály se používají zásadně od regionálních dodavatelů. V manufaktuře se rozhoduje, jakým jazykem hodiny budou "mluvit" a jaký budou mít povrch nebo v jaké barvě hodiny budou zářit.

Ručně se pak kontrolují, jestli písmena nemají ostré hrany. A jestli nejsou nějaké vady na hodinách. Na celý proces je dostatek času a to se odráží na kvalitě hodin. Po kontrole kvality se hodiny ručně balí a jsou umístěny do kartonové krabice. Které jsou vyráběný z udržitelných zdrojů a nepoužívají se zbytečné plasty.

Pokud hledáte něco netradičního a potrpíte si na umění, tak hodiny QLOCKTWO mohou být pravou investicí.

Foto: qlocktwo.com