Mapy v hodinkách Garmin

Ve vybraných hodinkách Garmin najdete předehrané mapy a mapové funkce. A dnes se podíváme, co všechno v hodinkách můžete najít. 

Funkce ClimbPro

Zobrazuje sklon trasy, vzdálenost a převýšení nadcházejícího stoupání, abyste si mohli lépe rozložit síly.

Funkce ClimbPro
 1

Témata map

Mapy s touto funkcí ukazují body zájmu a nabízejí optimalizaci zobrazení údajů pro jednotlivé aktivity, takže máte vždy k dispozici relevantní informace. Při turistice můžete sledovat vrstevnice okolního terénu, údaje o nadmořské výšce, kopce a vrcholy, národní parky a další geografické údaje. Získáte tak mnohem lepší přehled o prostředí, ve kterém se nacházíte, zejména v náročném terénu. Při lyžování si můžete prohlédnout obtížnost a názvy sjezdovek, takže se nemusíte bát vyrazit na trať. Při běhání si zase můžete zobrazit kontrastní mapy s přehledným zobrazením tras a navigačních oblastí.

Témata map
 1

Funkce PacePro™

Jedinečná funkce nabízí průvodce optimálním tempem vaší aktivity. Pokyny jsou dynamicky upravovány na základě sklonu trasy, nadmořské výšky a vašich vlastních preferencí. Díky tomu si můžete naplánovat ideální strategii tempa a dosáhnout tak maximálního výkonu. Na kompatibilních hodinkách si můžete prohlédnout svůj profil tempa, ve kterém najdete cílové tempo aktuálního úseku i údaj o tom, jak si v porovnání s tímto cílem vedete. Datová pole si můžete upravit podle požadovaného úsilí a podle vlastních předvoleb dělení úseků.

 Funkce PacePro™
 1

Výpočet okružní trasy

Zadejte vzdálenost, kterou byste chtěli urazit, a hodinky vám doporučí tři jedinečné trasy, které vás dovedou zpět do výchozího bodu.

 Výpočet okružní trasy
 1

Výpočet trasy podle oblíbenosti Trendline™

Tato funkce nabízí miliardy kilometrů dat ze služby Garmin Connect™ získaných od uživatelů, jako jste vy, a pomůže vám najít nejlepší cesty a trasy. Pokud jste například v novém prostředí, možná se budete cítit bezpečněji, pokud se vydáte běhat nebo jezdit na cesty a ulice, které obvykle využívají místní. Funkce Trendline se také maximálně snaží eliminovat z vaší trasy rušné silnice a můžete díky ní objevit cesty, o kterých jste vůbec nevěděli.

 Výpočet trasy podle oblíbenosti Trendline™
 1

Podrobná navigace v reálném čase

Sledujte běžeckou nebo cyklistickou trasu pomocí přehledných a podrobných indikátorů, které vás upozorní na každou nadcházející změnu směru a ukáží vám cestu.

 Podrobná navigace v reálném čase
 1

 

Přednahraná golfová hřiště

Přes 41 000 přednahraných golfových hřišť vám poskytne mapové podklady přímo do hodinek a pomůže vám tak zlepšit hru. Nastudujte si přesné vzdálenosti všech míst hřiště nebo využijte funkci PlaysLike, která upravuje vzdálenosti při odpalech do kopce a z kopce a pomůže vám tak s výběrem vhodné hole pro danou situaci.

 Přednahraná golfová hřiště
 1

Body zájmu a data tras

Mapy nabízejí informace o orientačních bodech, národních parcích a chráněných územích, kempech, přístavištích, historických objektech, řekách, turistických stezkách a podobně. Blízká místa se zobrazují jednoduchou grafikou, abyste v neznámém prostředí získali lepší představu o svém okolí. Mapa přehledně zobrazuje klíčové informace, abyste během aktivity nemuseli přepínat obrazovky.

 Body zájmu a data tras
 1

Lyžařské mapy

Přednahrané mapy více než 2000 lyžařských resortů z celého světa nabízejí lepší přehled o okolním prostředí při lyžování nebo snowboardingu. Mapy přehledně zobrazují obtížnost a názvy jednotlivých sjezdovek – před každou jízdou vám tak stačí jediný pohled.

 Lyžařské mapy
 1

Autor: discover.garmin.com/