Řada Presage Sharp Edged od Seika s novým třídenním automatickým strojkem

Řada Seiko Presage Sharp Edged, představená v roce 2020, si rychle získala reputaci pro svou hranatou siluetu, výrazně vzorovaný číselník a ručičky a indexy, které odrážejí světlo a zároveň zlepšují čitelnost. Série odhalující silné vyjádření japonského umění a estetiky v kombinaci s nejmodernější mechanickou hodinářskou výrobou, demonstrovala rozsáhlé dovednosti a pokročilé výrobní techniky společnosti Seiko. Dnes se k řadě Sharp Edged připojuje nový třídenní automatický strojek a nový design. A byly představeny dva modely SPB415J1SPB417J1.

177587_seiko-presage-automatic-spb417j1-sharp-edged-series (1)

Nový strojek řady 6R debutuje s nejnovějšími hodinkami řady Sharp Edged. S novým kalibrem 6R5J se modely mohou pochlubit zvýšenou rezervou chodu na tři dny při plném navinutí. Automatický strojek má indikaci hodin, minut a sekund, stejně jako subčíselník pro 24hodinovou indikaci na pozici 6 hodin. Poutavý výřez na pozici 9 hodin ukazuje podpis asanoha, neboli vzor „konopný list“, který odpovídá stejnému vzoru na povrchu číselníku. Na znamení vylepšení rezervy chodu hodinek je na číselníku všech hodinek nápis „Automatic 3 Days“. Celý strojek je také viditelný přes prosklené dýnko.

177584-1_seiko-presage-automatic-spb415j1-sharp-edged-series

Vylepšení se neomezují pouze strojek hodinek. Dvojitě zakřivené safírové sklíčko se poprvé objevuje v řadě Sharp Edged, což dává hodinkám štíhlý vzhled na zápěstí. Díky sklíčku se číselníky zdají "živější", což zlepšuje čitelnost a celkovou atraktivitu číselníku.

Stejně jako u všech hodinek řady Sharp Edged, i číselníky těchto dvou nových výtvorů nesou vzor asanoha . Tento výrazný motiv se objevuje na japonských textiliích od období Heian před více než 1000 lety a je tradičně spojován s touhou po růstu a úspěchu.

177587-1_seiko-presage-automatic-spb417j1-sharp-edged-series

Každý trojrozměrný číselník, složený z několika vrstev, ožívá díky ražbě, barevné gradaci, čímž vzniká bohatá textura. A každý číselník hodinek je proveden v tradiční japonské barvě. Světlý, SPB415J1, se nazývá shironeri a připomíná nebělené bílé hedvábí a tmavý číselník, SPB417J1, je aitetsu, neboli indigové železo.

Nové hodinky mají vylepšený design pro indexy a vteřinovou ručičku. Indexy jsou ostřejší a směřují ke středu číselníku, zatímco vteřinová ručka, která je mírně zakřivená směrem k indexům, má výraznější a hranatější protizávaží s hrotem. Díky novému designu tyto prvky dokonale ladí se vzorem asanoha.