Robot přichází, Bohematic zůstává

Ve značce Bohematic nastaly menší změny, a proto vám přinášíme vyjádření přímo ze strany Bohematicu o co se vlastně jedná. :)

290651262_457713279690872_6492428933160481911_n
Hodinky z manufaktury Bohematic nově nesou jméno ROBOT. Zájem o naše hodinky ve světě nás přivedl ke změně názvu značky: Slovo ROBOT jsme vybrali právě proto, že je v zahraničí srozumitelnější, a navíc má díky bratrům Čapkům české kořeny.

„Když naše značka před lety vznikala, vybrali jsme název BOHEMATIC, protože jsme chtěli vyslat jasnou zprávu, že jsme česká značka. Zvažovali jsme ale i slovo ROBOT,“ říká Josef Zajíček, jeden ze zakladatelů hodinářské manufaktury. „Zájemců o naše hodinky ze zahraničí přibývá, což nás nesmírně těší. Zároveň bylo zřejmé, že pro mnohé je název Bohematic tak trochu jazykolamem. A proto jsme se rozhodli nazvat naše hodinky univerzálně srozumitelným slovem ROBOT.“

„Slovo ROBOT jsme si původně ponechali na dobu, kdy budeme vyrábět vlastní strojky. Vždyť hodinový strojek vlastně je takový malý časoměrný robot,“ říká Michal Froněk, art director značky. A nejenom to. Slovo robot má český původ a světu jej dal významný Čech. Poprvé se objevilo v divadelní hře Karla Čapka R.U.R., ale napadlo jeho bratra, malíře Josefa. Karel samočinným strojům ve svém díle původně říkal „labori", ale posteskl si bratrovi, že mu to připadá příliš knižní a Josef mu nabídl roboty. Právě odkaz na významné české umělce, kteří dali světu něco zcela unikátního a dodnes platného, je cesta, na kterou by ráda svou prací navázala i naše hodinářská manufaktura.

Naše společnost a manufaktura se nadále budou jmenovat BOHEMATIC, ale naše hodinky nesou nově jméno ROBOT.

zdroj: www.robot-watch.com/