SolarStratos a Géraldine Fasnacht dosáhli světové jedničky za podpory Longines

Longines je hrdým podporovatelem Raphaëla Domjana, pilota a zakladatele SolarStratos a Géraldine Fasnacht, slavné švýcarské sportovkyně, členky rodiny Longines a společně dosahují nových odvážných výšek nad oblastí Valais. V sobotu 18. června ve Verbier tito dva pionýři provedli vzdušný exploit vyžadující obrovské dovednosti tím, že provedli první seskok wingsuit ze solárního a elektrického letadla.

GeraldineFasnachtxLongines1ss

Proslulá svou spolehlivostí a přesností, značka okřídlených přesýpacích hodin doprovází výzkumné mise v poslední zbývající nezmapované oblasti, čelí extrémním podmínkám, plaví se v mořích a účastní se dobývání nových vzdušných cest.

Dnes Longines zůstává věrný svému pionýrskému duchu a spojuje své síly s Raphaëlem Domjanem, mužem, který stojí za misí SolarStratos a Géraldine Fasnacht, dobrodružkou a členkou rodiny Longines, která dokončila světový wingsuit – seskok ze solárního a elektrického letadla. Tato výjimečná demonstrace posouvá limity extrémního sportovního výkonu ještě dále a propůjčuje čerstvou slávu tomuto velkolepému solárnímu dobrodružství.

Den strávený dobýváním nebe
09:03
Dvousedadlové solární letadlo vzlétá ze Sionského letiště na svou 55 minut trvající cestu. Géraldine je připravena na palubě.
09:58
V nadmořské výšce 2 787 metrů a rychlosti 75 km/h Géraldine zahajuje svůj wingsuit letem nad Val de Bagnes.
10:00
Po 2,22 minuty trvajícím letu Géraldine přistává v srdci Valais, letoviska Verbier, kde je přivítána aplausem přítomného publika.
11:05
Raphaël Domjan přijíždí do Verbier oslavit tento historický milník.

Longines by rád pogratuloval těmto vzdušným pionýrům k jejich historickému úspěchu.

SolarStratosxGF1

O SolarStratos

„Na okraj vesmíru“
SolarStratos je dobrodružství zahájené skupinou SolarXplorers SA. Tato mise byla iniciována švýcarským výzkumníkem Raphaëlem Domjanem v roce 2014, s cílem dosáhnout prvního solárního stratosférického letu. Mimo své technologické inovace SolarStratos usiluje o podporu obnovitelné energie demonstrací toho, že koncepty a projekty, které se nedávno zdály nepředstavitelné, jsou nyní možné díky dnešním technologiím, jež jsou stále ve svém počátku, zejména co se týká solárního elektrického letectví. SolarStratos chce také dokázat, že s dnešními technologiemi je možné dosáhnout výkonů, které překračují potenciál fosilních paliv a letět do vysokých nadmořských výšek, kam se žádné elektrické letadlo doposud neodvážilo, a to bez dopadu na životní prostředí a bez znečištění.

O Géraldine Fasnacht

Géraldine Fasnacht je známá pod několika různými jmény a tituly: Dobrodruh roku 2021 dle francouzského magazínu Paris Match, ptačí žena, nejmladší Xtreme Verbier ženský šampion a umělkyně. Tato světově uznávaná snowboardistka ve volné jízdě, wingsuit skokanka a pilotka posouvá limity s každým letem. Je pionýrkou na sněhu i ve vzduchu a jak sama říká, žije svůj sen. V roce 2022 se stala členkou rodiny Longines, jejíž zástupci ztělesňují eleganci, pionýrského ducha a sportovní znamenitost, které ji charakterizují.

O Longines

Longines sídlí ve švýcarském Saint-Imier od roku 1832. Jeho hodinářská odbornost odráží silnou oddanost tradici, eleganci a výkonu. S mnoha lety zkušeností jako časoměřič světových šampionátů ve sportu a jako partner mezinárodních sportovních federací, Longines v průběhu let vytvořil pevné a trvající spojení se světem sportu. Známý pro eleganci svých hodinek, Longines je členem skupiny Swatch, světového lídra ve výrobě hodinek. S okřídlenými přesýpacími hodinami jako svým emblémem, značka má prodejní místa ve více než 150 zemích.