Seiko 1970 Diver’s Re-creation Limited Edition: SLA033

Když byly v roce 1970 vytvořeny původní Seiko hodinky pro potápěče, měli jejich tvůrci na mysli jedinou věc – vytvořit hodinky, které by disponovaly spolehlivostí, odolností, přesností a čitelností, které skuteční dobrodruhové vyžadují. Nebrali zřetel na budoucí pověst těchto hodinek, soustředili se na výkon a forma se ve všech aspektech jejich práce řídila funkčností.

Pouzdro bylo navrženo jako široké a oblé čistě proto, aby chránilo korunku na pozici čtyř hodin. Nemohli tušit, že následná verze těchto hodinek s jejich charakteristickým designem pouzdra je předurčená najít si fanoušky po celém světě a získat si láskyplnou a nezapomenutelnou přezdívku „želva“. Dnes jsou tyto potápěčské hodinky z roku 1970, předchůdce „želvy“, s láskou upraveny v rámci řady Prospex a to opět s velkým důrazem na funkčnost, což vzdává hold odhodlání a schopnostem původního týmu z roku 1970.
SLA033_a

Jedinečnost návrhu z roku 1970 pramenila především ze způsobu umístění korunky posunuté na pozici čtyř hodin a chráněné přesahem okolního pouzdra. Design se ukázal být stejně zapamatovatelným jako funkčním a tyto potápěčské hodinky voděodolné do hloubky 150 metrů rychle našly oblibu u těch, kteří potřebují hodinky výjimečné síly. Japonský dobrodruh Naomi Uemura si je vzal s sebou na sólo přejezd se psím spřežením z Grónska na Aljašku, na cestu dlouhou 12 000 kilometrů, která trvala osmnáct měsíců.
SLA033_b SLA033_back

Nově vytvořená verze potápěčských hodinek Prospex z roku 1970 je o něco větší než originál, ale ve všech směrech je věrná původnímu designu. Zároveň používá nejmodernější technologii. Uvnitř hodinek najdeme kalibr 8L35, který byl speciálně navržen pro použití v potápěčských hodinkách. Pouzdro má povrchovou úpravu super-hard, dvojmo zaoblené safírové sklo s antireflexní vrstvou a je voděodolné do hloubky 200 metrů. Vrchní povrch lunety je leštěn technikou Zaratsu do skutečně vysokého lesku. Tyto Prospex hodinky s vysoce odolným silikonovým páskem jsou ručně sestavovány v Shizukuishi Watch Studio v severním Japonsku. V limitované edici je nabízeno 2 500 kusů a ty budou dostupné od července v obchodech Seiko a u hlavních prodejních partnerů společnosti Seiko po celém světě.