Seiko 5 Sports limitovaná edice NARUTO & BORUTO

V roce 1968 představené hodinky Seiko 5 Sports se v minulém roce dočkaly svého znovuzrození v podobě zcela nové kolekce. Nejnovější letošní limitovaná kolekce Seiko 5 Sports je věnovaná slavnému japonskému anime Naruto a jeho pokračování Boruto.

Hodinky jsou inspirovány hlavními postavami této slavné animace. Legendární Naruto, Sasuke, Shikamaru, Lee a Gaara z NARUTO a Sarada a Narutův syn Boruto z navazujícího BORUTO se promítají do jednotlivých originálních hodinek této limitované série. Tato limitovaná edice bude vyrobena v počtu 6500 ks a bude určena pro celý svět. Pro některé zákazníky nemusí být tyto hodinky příliš atraktivní, protože tyto "animáky" nejsou u nás známe. Ale ze sběratelského pohledu budou další krásnou skládankou v limitované sérii. Pojďme si představit jednotlivé modely. 

Seiko 5 NARUTO UZUMAKI SRPF70
Design modelu Naruto odráží barvu kostýmu a zároveň tvrdý trénink potřebný k dosažení mocného titulu Hokage. Na lunetě je vyrytý symbol vesnice Hidden Leaf Village. Číselník inspiruje kultovní „Rasengan“ a jeho spirálový vzor, devítiocasého démona připomíná devět oranžových indexů. Zadní víčko pouzdra zdobí spirálový znak Uzumaki klanu.

 

Seiko 5 SASUKE UCHIHA SRPF69
Modelu Sasuke vévodí ikonická modrá barva. V pozadí číselníku je nakreslené ruční znamení Jutsu „Chidori’’, na lunetě je vyrytý symbol vesnice Hidden Leaf Village přeškrtnutý čárou, která symbolizuje jizvu na chrániči čela Sasuke. Korunku zdobí symbol „Sharingan“. Na zadním víčku pouzdra je vytištěno znamení klanu „Uchiha“.

 

Seiko 5 SHIKAMARU NARA SRPF75
Černošedá s akcenty zelené - to je barevná kombinace převládající na modelu Shikamaru. Barevnost spolu se síťovaným číselníkem vychází z kostýmu a charakteru postavy Shikamaru. Indexy mají tvar jeho oblíbené hry Shogi a zadní víčko pouzdra nese znak klanu „Nara“.

 

Seiko 5 ROCK LEE SRPF73
Barevnost modelu připomíná kombinézu a návleky na nohy Lee. Luneta je z jedné části tvořena ochrannou bandáží a druhá část zobrazuje 8 bran, ze kterých Lee dosáhl prvních 5 bran potřebných k získání mimořádného útoku „skrytý lotos“. Na zadní straně víčka pouzdra se nachází kanji, znak představující tvrdou píli.

 

Seiko 5 GAARA SRPF71
Model hodinek vystihuje osobnost Gaary, jeho propojení s pískem a kanji znakem lásky, zvýrazněném na indexu jedné hodiny. Vzor z jeho pískové nádoby je vylisovaný do číselníku a zároveň je jím potištěná zadní strana pouzdra.

 

Seiko 5 BORUTO UZUMAKI SRPF65
Černý číselník modelu zobrazuje spirálu a vkusně ho doplňují růžové detaily na nylonovém pásku a vteřinové ručce. Index na 12. hodině je symbolizován šroubem. Zadní víčko pouzdra zdobí potisk znaku klanu „Uzumaki“. 

 

Seiko 5 SARADA UCHIHA SRPF67
Model inspirovaný ohnivou Saradou je stylizován do rudé barvy. Číselník má červené pozadí na znamení Fire Ball Jutsu, dvoubarevná luneta symbolizuje vlastnosti zděděné po rodičích. Index páté hodiny vyjadřuje snahu Ninjy o vylepšení svého Sharingan. Na zadním víčku pouzdra je potisk znaku rodinného klanu „Kamon“.

 

Všechny modely limitované edice NARUTO & BORUTO jsou osazeny strojkem Seiko s automatickým kalibrem 4R36, s 24 kameny, volitelným manuálním nátahem, rezervou chodu 41 hodin, vteřinovou ručkou a voděodolností 10 barů. Hodinky mají průhledné  dýnko a dodávají se v krabičce inspirované Chuninskou zkouškou a svitky Nebe a Země k otestování mladých Ninjů.