Testování hodnek Garmin Fenix6

Jakožto dlouhodobý uživatel Apple Watch jsem byl rád za možnost vyzkoušet konkurenční hodinky od Garminu a to řadu Fenix 6. Hned jsem zjistil, že se nejedná o konkurenci, ale o úplně jiné zařízení.

Byl jsem naučený na dotykové ovládání a Garmin má ovládání tlačítky, ale rychle jsem si zvyknul. Je to daleko lepší a praktičtější hlavně při sportu, kdy se hodinky snadněji ovládají. Dále jsem měl strach z velikosti hodinek, ale překvapily mě svou váhou a na ruce nejsou vůbec cítit, i když je nosím celý den. Apple Watch jsou hlavně prodloužena ruka iPhonu, zatímco Garmin je komplexnější zařízení a má daleko více funkcí. V první řadě bych vypíchl aplikaci od Garminu, Connect Garmin, která je pěkně přehledná a zobrazuje veškeré denní údaje a aktivity. 

IMG_8746 (1) IMG_8730 (1)

Hodinky od Applu jsem používal jen na normální nošení a občas na sport, vadilo mi, že v základu mi změří jen čas aktivity a spálené kalorie. Jde vidět že Garmin je více sporttester a aktivity má propracované velmi důkladně. Můžete si v aplikace vytvořit vlastní trénink, nebo přímo v hodinkách máte přednastavené tréninkové plány a jiné sportovní aktivity, kde Vám animace na hodinkách ukazuje jak danou aktivitu provádět. 

IMG_8747 (1)

Zkoušel jsem s Apple Watch i spát ale údaje mi přišly dost nepřehledné, Garmin má toto zpracované velmi hezky, kdy vidíte průběh vašeho spánku. 

Velkou výhodou Garmin hodinek, kterou používám je podrobněji vyhodnocují vaše tréninkové aktivity. Analyzuji jak na vás daný trénink působí a dle toho následně navrhnout další formu tréninku a dobu regenerace. Vyhodnocení bere ohled na to, jak se vyspíte, jakou máte denní zátěž, množství stresu.

IMG_8748 (1) IMG_8729 (1)

Garmin Fenix 6 mají vše co by chytré hodinky měly mít, Synchronizace s telefonem funguje na jedničku. SMS, nejrůznější notifikace i oznámení o telefonním hovoru, to vše Vám hodinky spolehlivě zobrazí. Další dobrou funkcí je Garmin Pay, kdy hodinkami můžeme po nahrání kreditní karty platit.

Garmin Fenix 6 v sobě mají i přehrávač hudby, díky 32GB paměti můžete do hodinek nahrát vlastní písničky, nebo můžete hodinky propojit s některou ze streamovacích služeb. Přímo v továrním nastavení je předinstalováno Spotify, při poslechu jsou potřeba bezdrátová sluchátka, které Vám přibalíme k hodinkách jako dárek. :)

Neposlední výhodou je výdrž baterie, u Apple Watch jsem musel každý večer hodinky nabíjet a to jsem je nevyužíval na 100%, Garmin hodinky nosím 23 hodin denně, využívám je naplno a dostanu se na 5-ti denní výdrž. Pokud bych hodinky používal jako kdysi Apple Watch, vydrží i dvanáct dní.

 hero

Potěší i měnitelné řemínky, vzhled klasických hodinek, safírové sklíčko, díky kterému nemám strach, když s hodinkami někde bouchnu. Přece jen tvrzené sklo je náchylnější na poškrábání a u Apple Watch se mi to podařilo a to jsem na hodinky opatrný. Někdo uvádí, že díky safírové sklíčku je horší čitelnost displeje, já toto nezpozoroval a čitelnost je skvělá jak na přímém slunci dokonce i pod vodou.