Seiko 5 Sports rozšiřuje své obzory s novou řadou GMT

Od svého vzniku v roce 1968 je kolekce mechanických hodinek Seiko 5 Sports synonymem odolnosti a spolehlivosti. Když byla kolekce v roce 2019 znovu uvedena na trh, přidala se aktivní a mladistvá dynamika. Dnes se kolekce posunula o další krok kupředu, poprvé v historii představuje GMT kalibr. Tato nová řada tří designů, založená na osvědčené a důvěryhodné platformě kalibru 4R.

seiko5gmt

Všechna tři nová provedení nabízejí ciferník s jinou barvou; černá, modrá a oranžová. Aby jasně vynikly, jsou ručičky GMT na černé a modré verzi ciferníku v jasně červené barvě a u verze v oranžové barvě jsou černé. Stejně jako ručičky a indexy denní doby má ručička GMT vrstvu Lumibrite, která zajišťuje čitelnost za špatných světelných podmínek. Hodinky mají také otočnou lunetu, která je ve dvou barvách, aby na první pohled oddělila noční a denní hodiny. Číselník hodinek je krytý hardlex sklíčkem. 

Design pouzdra a číselníku čerpá inspiraci z nejoblíbenějšího modelu hodinek Seiko, které jsou známé jako Seiko SKX. I pěti řadý náramek hodinek vychází z modelu SKX. Průměr pouzdra hodinek je 42,5 mm. V pouzdře hodinek je vsazen mechanický strojek s automatickým nátahem s rezervou chodu 41 hodin. Kalibr 4R34.

Seiko 5 Sports Automatic SSK001K1 GMT Series
Seiko 5 Sports Automatic SSK005K1 GMT Series
Seiko 5 Sports Automatic SSK003K1 GMT Series