Seiko Prospex Sea Solar jsou elegantní potápky s řadou užitečných vychytávek

Japonská značka Seiko se ve světě proslavila z řady různých důvodů, avšak jeden z těch nejvýraznějších jsou potápěčské hodinky s trefnou přezdívkou Sumo. Na legendární modely této značky navazují i Seiko Prospex Sea Solar, které spojují tradiční eleganci dřívějších hodinek s několika novými vychytávkami, jako je kupříkladu GMT luneta. S tou budete moci cestovat napříč časovými pásmy, aniž byste ztratili přehled, kolik hodin je u vás doma. To ale není jediný důvod, proč by měly Seiko Prospex Sea Solar zavítat na vaše zápěstí.

167715-3_k00649430003

Tím nejvýraznějším prvkem je bezesporu soudkovité pouzdro z nerezové oceli, které dalo hodinkám nejen jejich přezdívku, ale zajistilo jim také popularitu po celém světě. Ať už jde o modrou barevnou variantu s označením SFK001J1, nebo o zelenou SFK003J1, v obou případech se jedná o nádherný kus hodinářské práce, kterou budete rádi nosit na svém zápěstí. Samozřejmostí je antireflexní safírové sklíčko chránící číselník, který je bez číslic, avšak s datumovkou, rozteč 20 milimetrů pro ocelový řemínek, který můžete vyměnit dle vašich preferencí, luminiscenční vrstva LumiBrite na ručičkách, indexech a lunetě, vodotěsnost do 200 metrů, šroubovací korunka či solárně napájený strojek 5K65 s přesností ±15 sekund za měsíc.

167718-1_k00649420004

Pouzdro dostalo velikost 45 milimetrů, které se více hodí na širší pánská zápěstí. Díky nadčasovému vzhledu a eleganci, která je potápěčským hodinkám vlastní, je můžete vzít nejen na dovolenou k moři, ale skvěle se hodí také k obleku na formálnější příležitosti, byť na operu už jsou možná až příliš ležérní. Seiko Prospex Sea Solar jsou nádherným modelem odkazujícím na historii značky, kterou oživují nejen s pomocí příjemných barevných variant, ale také moderních funkcí, jako je solární nabíjení či GMT luneta. Pokud hledáte prvotřídní hodinky pro většinu příležitostí, Seiko Prospex Sea Solar si zkrátka zamilujete.