Basilejské ozvěny I.

TAG Heuer Monaco Gulf

Vzpomínáte si na odhalení limitované edice Monaco Gulf pouze pro americký trh k 50. výročí Gulf racing na podzim 2017? Po velkém zájmu ze strany milovníků hodinek se TAG Heuer rozhodl zařadit “gulfy” do své standardní kolekce Monaco.

A jaká je specifikace „gulfů“? Kromě pruhů „Gulf racing“ se jedná o model, který vychází z 39 mm X 39 mm CAW211P.FC6356 s korunkou na levé straně a šikmými tlačítky sčítače chronografu na straně pravé. Hodinky pohání automatický strojek Calibre 11 se 40hodinovou rezervou nátahu.

Naše hodnocení: “Gulfy” si získají každého, kdo miluje závodní okruhy. Na ruce navíc sedí perfektně stejně jako ostatní modely Monaco.

TAG Heuer Carrera ‘Tête de Vipère’

TAG Heuer Carrera ‘Tête de Vipère’, resp. Carrery s hlavou zmije. S hlavou zmije? Ano, jedná se o keramické Carrery s kalibrem Heuer-02T, na jehož můstku je vygravírovaná hlava zmije. Proč ale hlava zmije? Hlava zmije je certifikace přesnosti, kterou uděluje astronomická observatoř ve francouzském Besançonu jenom velice malému počtu hodinek, protože testy jsou velmi náročné a testují se nejenom strojky (jako např. u COSC), ale celé hodinky.
A jaká je specifikace „hlavy zmije“? Uvnitř 45mm těla z modré keramiky se ukrývá strojek Heuer-02T se 65h rezervou nátahu. Subčíselníky chronografu jsou umístěny pouze na pozicích 3 a 9, protože na 6 je královská komplikace, tzv. tourbillon.
Naše hodnocení: Futuristický design, nejdostupnější tourbillon, skvěle sedí na ruce + certifikát výjimečnosti k tomu — tady není co rozmýšlet!

TAG Heuer Calibre 16

K oslavě 55. výročí modelu Carrera představil TAG Heuer modrý a černý chronograf TAG Heuer Carrera Calibre 16, který není ani novým modelem, ale ani věrným retro remakem. Spíš by se o nich dalo mluvit jako o fúzi nebo jako o současných Carrerách (technicistní pouzdro) s retro nádechem (detaily na číselníku).

A jaká je specifikace těchto Carrer? Ocelové 41mm tělo ukrývá strojek Calibre 16 s rezervou nátahu 42 hodin.

Naše hodnocení: Hodinky se nadčasovým vzhledem modelu Carrera s retro nádechem, které jsou určené těm, kterým se „obyčejné“ Carrery už okoukaly. Na ruce vypadají skvěle!

Je to model Monaco, ale není to úplně obyčejný model Monaco. Když si je připnete na ruku, tak máte dojem, že vám na zápěstí přistál kosmický koráb. Standardní rozměr 39 mm X 39 mm, pozice korunky, tlačítek sčítačů a Calibre 11 jsou to jediné, co je na tomto modelu „standardní“. Tělo z karbonu, černo černý číselník se světle modrými indexy a subčíselníky upoutají každého, kdo je zahlédne.

Naše hodnocení: Pokud vás omrzel klasický a střízlivý design modelů Monaco, zkuste netradiční verzi Bamford. Určitě vás nezklame.