Basilejské ozvěny II.

Raymond Weil AC/DC

Po hodinkách The Beatles, Buddy Holly nebo David Bowie přišel Raymond Weil s dalším modelem věnovaným hudební legendě. Rockerské “cvočky” místo indexů, logo s ikonickým bleskem, reliéf z alba Black Ice na číselníku a černý kožený řemen je povedenou poctou legendárním rockerům z AC/DC.

Jaká je specifikace? Pod designem AC/DC se skrývá 42mm Freelancer s in-house automatickým kalibrem RW1212 s 38 hodinovou rezervou n8tahu.

Naše hodnocení? Pokud jste fanoušci AC/DC a kvalitních švýcarských hodinek, tak jste právě narazili na hodinky svých snů.

Tissot Antimagnetique Heritage 2018

Retro vlna je, nejenom ve světě hodinek, v plné síle a nic nenaznačuje tomu, že by měla někdy v brzké budoucnosti opadnout. Jedním z důkazů je i model Tissot Antimagnetique Heritage 2018, který se inspiroval u opravdu prvních nezmagnetizovatelných hodinek, se kterými přišel právě Tissot na začátku 30. let 20. století (hodinky se inspirují modelem z roku 1943).

Jaká je specifikace? V 42 mm ocelovém těle tiká krásný mechanický stroj Unitas 6498 na ruční nátah, kterým se můžete kochat přes safírové dýnko. Rezerva chodu Unitas 6498 je 46 hodin.

Naše hodnocení? Díky čistému nadčasovému designu z nich budou ideální oblekovky. Krásný a neokoukaný strojek bude lákat začínající sběratele hodinek.

Certina DS Action Big Date Automatic

Na Certiny s velkým datovým oknem jsme se těšili už dlouho před veletrhem, protože už samotné vizualizace vypadaly parádně a nutno dodat, že skutečnost vizualizace v mnohém předčí — hlavně verze modrého číselníku a hnědého řemenu.

Jaká je specifikace? Ve 41 mm ocelovém těle tiká automatický stroj ETA 2826 model Certina DS Action Big Date Automatic s 38h rezervou nátahu. Díky speciální technologii DS (double security) jsou vodotěsné do 200 m (20 bar).

Naše hodnocení: Hodinky v designu modelů Certina DS z přelomu 50. a 60. let 20. století byly jedním z highlightů veletrhu.