Certina DS PH200M: Cestování časem

Nejnovější model v řadě Certina Vintage čerpá inspiraci z několika směrů. Vzhled modelu DS PH200M vychází přímo ze 60.let, jeho technologie ho však pevně drží v moderním době. Jeho extrémně robustní design a zpracování z něj činí ideální společníka pro všechny okamžiky, které život přináší.

_DSC3965

Předchůdce DS PH200M se datuje do roku 1967, jak je zmíněno v mnoha detailech, které jsou věrné originálu: Černý číselník s červenými detaily, černá jednosměrně otočná luneta a reliéf želvy na zadní straně pouzdra. Nový model není jen o nostalgii, ale přináší i moderní technologie. Pouzdro z ušlechtilé oceli o průměru 42,8 mm, potažené ručky a indexy Super-LumiNova a inovativní kalibr Powermatic 80 s 80 hodinovou rezervou chodu. Takže tyto hodinky můžete nechat až tři dny, aniž byste je museli nastavovat – pokud to bez nich tak dlouho vydržíte. Na pozici tři je umístěna datumovka a voděodolnost hodinek je 200M, takže hodinky nemusíte sundávat, ani když se jdete potápět.

DSPH200-MESH_0067

Další zbrusu novou funkcí je pásek, který je dodáván s hodinami, vyroben z nerezové oceli a modrošedý NATO. Propracovaný systém rychlé výměny umožňuje snadnou výměnu řemínku bez potřeby jakýchkoli nástrojů. Nový DS PH200M, stejně jako jeho historický předchůdce, čerpá z původního konceptu hodnek DS ze 60. let. Na rozdíl od moderních hodinek značky Certina mají tyto hodinky číselník krytý haselitovým sklíčkem s odolným nátěrem NEX Scratchguard a samostatnou lunetou, která zajišťuje dvojnásobné zabezpečení. Nové DS PH200M se osvědčily jako důstojný a stylový nástupce originálu z roku 1967.