Garmin: Časté dotazy zákazníků

Připravili jsme si pro vás nejčastější dotazy našich zákazníků a jejich objasnění. Doufáme, že zde najdete veškeré potřebné informace. V opačném případě nás, prosím, kontaktujte.

Co znamená PRO verze u hodinek Garmin?
Pro verze má navíc 32GB úložiště, hudební přehrávač, mapy a Wi-Fi.

Rozdíl mezi hodinkami Garmin Fenix 6 a 6X
Vlastně existují 3 velikosti Garmin Fenix 6. Všechny tři modely jsou totožné a liší se pouze velikostí a výdrží baterie. Co se týče funkcí a senzorů, jsou stejné. U F6S lze hovořit o dámské velikosti, případně velikosti pro menší pánské zápěstí. Naopak Garmin Fenix 6X si musí zákazník sám vybrat pro svou velikost, někdo volí tuto možnost pro velký displej, další pro výrazný design a v neposlední řadě si tuto velikost volí prostě „velcí lidé“.

  Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X
Rozměr pouzdra 42 mm 47 mm 51 mm
Rozměr číselníku 1,2" (30,5 mm) 1,3" (33 mm) 1,4" (35,5,mm)
Rozlišení displeje 240 x 240 260 x 260 280 x 280
Hmotnost 58 - 61 g 72 - 83 g 82 - 93 g
Šířka pásku 20 mm 22 mm 26 mm
       

va4s-pink

Rozdíl mezi Vivoactive 4 a 4S
Stejně tak u řady Garmin Vivoactive 4 a 4S se liší pouze velikost, ale funkce mají hodinky stejné.

  Garmin Vivoactive 4S Garmin Vivoactive 4
Rozměr pouzdra 40 mm 45 mm
Rozměr číselníku 1,1" (27,9 mm) 1,3" (33 mm)
Rozlišení displeje 218x218 260x260
Hmotnost 40 g 50 g
Šířka pásku 18 mm 22 mm
Výdrž baterie až 7 dní až 8 dní

 

Rozdíl mezi safírovým sklíčkem a Gorilla Glass
Kromě krycího skla Corning Gorilla Glass DX si můžete vybrat odolnější proti poškrábání safírové sklo, které ale odráží o něco více odlesků. Najdete zde ale i novou verzi Solar, která je vybavena Solar Power Glass, které může prodloužit životnost baterie pomocí sluneční energie. Solární panel ale není součástí displeje, je přímo ve skle, které tudíž není safírové, nicméně by mělo být odolnější než klasický minerál a má také lepší optické vlastnosti (kontrast) než safírové sklo.

Výroba energie na zápěstí má málo společného s klasickými solárními hodinkami. Tato využívá technologii francouzské společnosti Sunpartner, kterou nedávno získala společnost Garmin. Pro vytváření energie je na okraji ciferníku nenápadný prstenec o tloušťce přibližně jednoho milimetru. Samotný číselník je nakonec druhým panelem. Vše chrání krycí sklíčko Gorilla Glass 3, které bylo následně ošetřeno povrchovým tmelem Corning DX. Je potřeba tedy zvážit zátěž, kterou každý individuálně vyvíjí na hodinky. Safír je nenahraditelný, solar je novinkou, která zvyšuje výdrž a životnost baterie. Více informací o baterii v dalším často kladeném dotazu. 

fenix6

Výdrž baterie a doba nabíjení hodinek Garmin Fenix 6

Režimy Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6 Garmin Fenix 6X Garmin Fenix 6X solar
Smartwatch až 9 dní až 14 dní až 21 dní až 21 (24) dní
Battery Save až 34 dní až 48 dní až 80 dní až 80 (120) dní
GPS až 25 hod až 36 hod až 60 hod až 60 (66) hod
GPS + hudba až 6 hod až 10 hod až 15 hod až 15 (16) hod
GPS Max Battery až 50 hod až 72 hod až 120 hod až 120 (148) hod
GPS Expedition až 20 dní až 28 dní až 46 dní až 46 (56) dní

 

Výdrž baterie je nově možné lépe kontrolovat pomocí nástroje Power Manager. Ten dokáže výdrž baterie namísto v procentech vyčíslit ve dnech a hodinách. Nabídne vám tedy lepší představu o tom, kdy se hodinky bez nové dávky elektrické energie neobejdou. Nástrojem je navíc možné odhalit, jak jednotlivé funkce či senzory baterii vytěžují a např. monitor tepu nebo GPS lze na základě toho případně deaktivovat.

Poloha GPS se aktualizuje každou sekundu, v režimu Max Battery se hodnota prodlužuje a v režimu Expedition se aktualizuje jednou za hodinu. Dále baterii spotřebovává měřič okysličení krve a tepu. Když mám hodinky 24 hodin na ruce, sportuji a mám zapnutou hudbu, dostanu se max na 3 denní výdrž. Hodinky jsou nabité za 2 hodiny a nedoporučuje se nechat hodinky zcela vybít ani nabíjet pokud jsou nabité na více jak 80%.

Jak funguje Garmin Pay
Garmin Pay je efektivním řešením pro bezkontaktní platby. Všechny tři fungují na principu NFC. Na rozdíl od nich však u sebe nepotřebujete mít telefon ani peněženku. Bezkontaktní platba probíhá skrze vybrané sporttestery Garmin. Hlavní výhoda této služby spočívá v rychlém a snadném použití. Hodinky totiž máte na zápěstí celou dobu. Navíc jsou lehké a při sportu nijak nepřekáží.

Platbu provedete tak, že v hodinkách aktivujete virtuální peněženku, která je jednou z rychlých voleb schovaných pod zapínacím tlačítkem. Po jejím zapnutí vás hodinky Garmin požádají o zadání čtyřmístného PIN kódu, čímž se služba aktivuje a máte přibližně jednu minutu k přiložení chytrého zařízení k bezkontaktnímu platebnímu pokladnímu terminálu. V případě, že čas vyprší o něco dříve, stačí jen znovu virtuální peněženku otevřít. U druhé nebo i další platby již PIN zadávat nemusíte, pokud hodinky nesundáte z ruky,  hodinky si jej pamatují po dobu 24 hodin.

Hodinky jsou stále ve střehu a umožňují ještě rychlejší placení! Nemusíte se však bát jejich zneužití. Jakmile je sundáte ze zápěstí, budou při další akci přístupový kód opět vyžadovat. Virtuální peněženku máte připravenou k použití tehdy, pokud se na displeji hodinek Garmin objeví malý obrázek platební karty. Výhodou oproti klasickým kartám nebo mobilním telefonům je velmi dobrá reakce při přiložení k terminálu. Hodinky také nemusíte přikládat bezprostředně na něj, nehrozí tedy žádné poškrábání ani mechanické opotřebení z důvodu placení.

vivoactive3-karta-moneta-1

Jde s hodinkami Garmin telefonovat?
Bohužel nelze. Lze pouze přijmout, nebo odmítnout hovor. Pokud máte headset, můžete hovor přijmout a telefonovat. Mobilní telefon musí být pořád v dosahu.

Jaké jsou typy řemínků u sporttesterů Garmin, jak je snadná výměna?
Typů řemínku je celá řada a v různých barevných provedení. Na sport silikonové a nylonové, na běžné nošení kožené, ocelové a titanové. Výměna řemínků je velmi jednoduchá nezabere více jak pár vteřin, uchycení kvalitní a nemusíte mít strach, že se hodinky odepnou. Základním parametrem výběru řemínků Garmin je šíře pásku, rozteč 18 – 26 mm. Každý model – modelová řada má svůj rozměr a k tomu systém upínání – QuickFit či Quick Release. Nebojte se nám zavolat či napsat, poradíme s výběrem.

f6-orange-