Garmin Enduro 3: co o nich víme

Americké hodinky Garmin Enduro si získaly oblibu především mezi vytrvalostními běžci. Endura jsou odnoží hlavní řady Fenix, avšak v detailech se liší. Nyní pomalu přichází čas na novou generaci, Enduro 3. Co vše o nich víme a co bychom od nich chtěli?

Garmin Enduro 3 a datum uvedení na trh

Řada Enduro má ve svých řadách aktuálně dva modely, které prozatím byly vydávány s železnou pravidelností v listopadu. To je také jedna z indicií, která nás vede ke spekulaci, že by Garmin mohl v této tradici pokračovat a představit Enduro 3 ještě v letošním roce.

garmin enduro-2

Novinky pravděpodobně budou spíše kosmetické

Zajímavostí jsou nové nylonové řemínky, které se objevily na oficiálních stránkách Garminu. Ty jsou standardní výbavou právě modelů Enduro, což by mohlo naznačovat příchod třetí generace. Stále ovšem nemáme žádné pevné ukazatele, že letos Enduro 3 skutečně dorazí.

Přesto se můžeme zamyslet nad tím, co by tyto hodinky mohly potenciálním zákazníkům nabídnout. Z hardwarových novinek se patrně ničeho převratného nedočkáme. Pokud jde o vnitřní výbavu, patrně dostaneme nachlup to samé, jako v případě vlajkového modelu Fenix 7 Pro.

Vzhled a výbava

Očekáváme jen drobnou změnu po vizuální stránce, ale zřejmě nic zásadního – současná generace Enduro 2 také vzhledově vychází z Fenix 7X. I když bychom uvítali, kdyby se Garmin pochlapil a pokusil se Endura více odlišit od vlajkového modelu, aby rozdíly nebyly jen kosmetického rázu.

Enduro 3 by mohly dostat například novější snímače tepové frekvence, lepší výdrží na baterii, nové sportovní aktivity či měření skóre vytrvalosti. Tedy stejné funkce, jakými se mohou pochlubit Fenix 7 Pro. Z funkcí by Garmin mohl hodinkám dát navíc snad jen speciální režimy pro ultramaratonce a vytrvalostní závodníky.

garmin enduro

Nový displej?

Otazník visí nad použitou technologií displeje. Garmin si v poslední době oblíbil barevné AMOLED panely, avšak kvůli nižší výdrži se nejspíše bude držet zavedeného transflektivního displeje. S ním se pojí také lepší čitelnost na přímém sluníčku, což jistě náročným sportovcům vyhovuje více.

garmin enduro-3

Dočkáme se několika velikostí?

Čím by Garmin mohl překvapit, je větší výběr z hlediska velikosti modelu. Zmíněné nylonové řemínky jsou totiž dostupné rovnou ve třech rozměrech a není tedy vyloučeno, že by Garmin Enduro 3 mohly disponovat také 3 různými velikostmi. Rozhodně by se jednalo o krok kupředu a více směrem k ženám a lidem s menším zápěstím.

Co z těchto odhadů se nakonec ukáže jako pravda, o tom se snad přesvědčíme už v listopadu letošního roku, pokud americký výrobce nové chytré hodinky představí. Třeba nás něčím překvapí.

Předchozí generace Enduro 2: