Garmin představil modely Marq oděné do karbonu

Americká společnost Garmin je známá pro využívání prémiových materiálů u svých hodinek, přičemž až doposud se na jeden nedostalo – karbon. Ačkoli v názvu tmavé barevné varianty se tento materiál objevoval, na samotných hodinkách bychom ho hledali marně. To se nyní změnilo: přivítejte řadu Marq 2. generace v pouzdru z karbonových vláken.

hodinky garmin marq carbon

Karbonová kolekce hodinek Garmin Marq 2.

V hlavní roli uhlíková vlákna

Využití uhlíkových vláken je typické především pro odvětví, kde jsou potřeba materiály s vysokou pevností a zároveň se počítá každý gram navíc. Typicky se jedná například o závodní automobily a formule, letadla, různé sporty či armádu. S prémiovým využitím se nicméně pojí také prémiová cena.

Garmin se rozhodl obohatit o tělo vyrobené z uhlíkových vláken tři své nejvybavenější modely –  Marq Athlete (Gen 2) a Marq Golfer (Gen 2), přičemž Marq Commander (Gen 2) se v rámci druhé generace objevují vůbec poprvé. Ty si zachovávají všechny své přednosti a navíc dostávají pouze prvotřídní pouzdro z prémiového materiálu, v některých případech doplněné o nový řemínek. Pro všechny modely platí, že jsou o 11 gramů lehčí oproti titanové variantě.

karbonové pouzdro hodinek Garmin Marq Athlete

Detail karbonového pouzdra hodinek Garmin MARQ 2 Athlete Carbon.

Trojice prémiových modelů vyrobených z karbonu

Garmin Marq Athlete (Gen 2) Carbon jsou cenově nejdostupnější karbonové chytré hodinky od amerického výrobce. Kromě skvělého vzhledu doplněného o zelené akcenty nabízí také safírové sklíčko či silikonový řemínek. Stále se jedná o jedny z nejlepších hodinek pro sportovce. Jejich cena je 70 990 Kč a navíc k hodinkám dostanete hrudní pás pro měření srdečního tepu HRM-Pro Plus .

hodinky Garmin MARQ 2 Athlete Carbon na ruce

Garmin MARQ 2 Athlete Carbon na ruce.

Garmin Marq Golfer Carbon (Gen 2) jsou zlatou střední cestou z karbonu. Vypouklé safírové sklíčko a decentní tmavě zelené detaily doplňuje perforovaný hybridní řemínek z kůže FKM. Také tentokrát jsou tyto chytré hodinky spolehlivým společníkem na greenu, který vám pomůže zmenšit handicap. Jejich cena se zastavila na 74 490 Kč a navíc k hodinkám dostanete 3 snímače golfových holí Approach CT10 a silikonový řemínek.

hodinky Garmin MARQ 2 Golfer Carbon na ruce

Garmin MARQ 2 Golfer Carbon na ruce.

Garmin Marq 2 Commander Carbon jsou nejdražším přírůstkem do uhlíkové rodiny prémiových modelů. Také poslední karbonový model se může pochlubit vypouklým safírovým sklíčkem a stylovým tkaným nylonovým řemínkem a náhradním silikonovým. Nechybí ani funkce jako režim utajení a balistická kalkulačka. Cena se zastavila na částce 76 990 Kč.

hodinky Garmin MARQ 2 Commander Carbon na ruce

Garmin MARQ 2 Commander Carbon na ruce.

Překvapení pro fanoušky titanu

Nové modely ovšem nejsou jenom o uhlíku. Garmin se pochlubil také modelem Marq Athlete (Gen 2) Performance Edition, který doplní klasické Athlete druhé generace. V jejich případě hraje hlavní roli titan, ze kterého je vyrobeno nejen pouzdro, ale také hybridní článkový řemínek složený z titanu a silikonu s motýlkovou sponou. 

hodinky Garmin MARQ 2 Athlete Performance na ruce

Garmin MARQ 2 Athlete Performance na ruce.

Garmin vše doplnil o stylové červené detaily, jež se nachází například na vnitřní straně řemínku, u tlačítek či na lunetě. Kromě titanu třídy 5 nabídnou zájemcům hodinky totožné funkce, jako základní titanový model Athlete (Gen 2). Těšit se tak můžete na skóre vytrvalosti, měření připravenosti k tréninku či doplněk pro usnadnění závodů.

Zajímavostí je, že použití titanového řemínku nemá podle Garminu vliv na celkovou hmotnost, která je shodná s klasickými Athlete 2. generace, tedy 84 gramů (pouze hodinky 59 gramů). Prémiový model s upraveným vzhledem a novým řemínkem stojí 54 990 Kč.