Garmin MARQ 2 Athlete je prvotřídní parťák pro všechny výkonnostní atlety

Jít si jen tak zaběhat, na to žádné speciální vybavení nepotřebujete. Pokud ale chcete trhat rekordy nejen osobní, ale také traťové, bez nějaké té opory se dnes již neobejdete. Základem jsou stále špičkové boty, pohodlný oděv a dobrá regenerace, nicméně by byla chyba vynechat také prvotřídní moderní technologie, které nám mnohdy dokáží odhalit chyby, které sami nevidíme. A právě mezi takové se počítají i chytré hodinky Garmin MARQ 2 Athlete, které z vás samy o sobě sice špičkového atleta neudělají, ale mohou vám pomoci posunout se opět o něco dále.

DSC_3448-kopie

Chytré hodinky Garmin MARQ 2 Athlete vám pomohou pokořit ať už vaše, či cizí traťové rekordy. Pochlubit se mohou 46 milimetrovým pouzdrem z titanu 5. třídy a relativně nízkou hmotností 92 gramů. Přední straně místo číselníku vévodí barevný dotykový displej typu AMOLED o velikosti 1,2” s rozlišením 390 × 390 pixelů a funkcí Always-On. Na dýnku se nachází všechny relevantní senzory pro sledování srdečního tepu a okysličení krve. Ovládání se opět opírá jak o dotyk, tak o pětici tlačítek, jejichž funkce si pochopitelně můžete upravit dle libosti. Standardem je i propojení s telefonem skrze Bluetooth a aplikaci Garmin Connect, bezkontaktní platby Garmin Pay či výdrž na jedno nabití až 16 dní, přičemž do plného stavu lze baterii nabít přibližně za hodinu.

DSC_3453-kopie

Pro sportovce je také připravena celá plejáda funkcí, jako jsou animovaná cvičení, měření připravenosti na trénink, které zohledňuje nejen poslední výkony, ale také následnou regeneraci či sledování variability srdečního tepu. Mezi další užitečné funkce patří nástroj Race Widget pro lepší plánování přípravy na konkrétní závod, PacePro vám umožní naplánovat tempo závodu s ohledem na výškový profil trasy nebo běžecký trenér Garmin Coach.

DSC_3456-kopie

Garmin je americká firma soustřeďující se na výrobu chytrých hodinek pro náročné uživatele. Ve svých začátcích se nejprve zaměřovala na výrobu GPS navigací, avšak později se její směřování uchýlilo směrem k chytrým hodinkám určeným pro náročné uživatele. Ti na Garminy často přísahají a jsou jim věrní, díky čemuž nemají na trhu adekvátní konkurenci. S tím se ovšem Garmin nehodlá spokojit a neustále se soustředí na výrobu stále lepších chytrých hodinek.

DSC_3455-kopie