Garmin MARQ 2 Golfer je nenápadný pomocník, který vylepší váš handicap

Golf není jen sport, je to životní styl. Kdo by nechtěl celé dny trávit na greenu a za lehkého vánku odpalovat jeden míček za druhým. Pokud to ale s tímto vznešeným sportem, který vznikl ve Skotsku, myslíte alespoň trochu vážně, budete potřebovat parťáka. Tedy nejen spolehlivého caddieho, ale také chytré hodinky Garmin MARQ 2 Golfer. Ty totiž nad rámec standardních funkcí těchto špičkových amerických hodinek obsahují celou řadu vychytávek, které nejeden golfista jistě ocení.

DSC_3494-kopie

Chytré hodinky Garmin MARQ 2 Golfer svou chytrost rozhodně nezapřou. Mohou se například pochlubit 46 milimetrovým pouzdrem z titanu 5. třídy a nízkou hmotností 92 gramů. Přední straně vévodí barevný dotykový displej typu AMOLED o velikosti 1,2” s rozlišením 390 × 390 pixelů a funkcí Always-On. Na dýnku nechybí všechny relevantní senzory pro sledování srdečního tepu, okysličení krve, pulzní oxymetr. Ovládání se spoléhá nejen na dotyk, ale také na pětici tlačítek, jejichž funkce si lze přizpůsobit. Samozřejmostí je rovněž propojení s telefonem skrze Bluetooth a aplikaci Garmin Connect, bezkontaktní platby Garmin Pay či výdrž až 16 dní na jedno nabití, do plného stavu ji dobijete přibližně za hodinu.

DSC_3491-kopie

Mezi specifické funkce speciálně pro golfisty patří Virtual Caddie, který zohledňuje rychlost a směr větru a doporučí vám vhodnou hůl na základě toho, jakou vzdálenost s ní běžně odpalujete, sledování rychlosti a směru větru, 42 tisíc předem nahraných barevných map golfových hřišť CourseView z celého světa nebo sledování statistik holí. Dále nechybí snímač vzdálenost playslike, který upraví údaje o vzdálenosti tak, aby byly zohledněny odpaly do kopce nebo z kopce, zobrazení greenu a vaší pozice na něm, souhrn vzdáleností na začátek, střed a konec greenu, PinPointer, jenž vás nasměruje k jamce i v případě, že na ni nevidíte, nebo zobrazení překážek na hřišti.

DSC_3480-kopie

Když ve Spojených státech vznikla značka Garmin, asi málokoho by v té době napadlo, jak moc se zapíše do historie chytrých hodinek. Nejprve se totiž soustředila na výrobu GPS navigací a nic nenasvědčovalo tomu, že by se z ní měl stát gigant na trhu s chytrými hodinkami. Osud tomu ale chtěl jinak, a tak začal Garmin vyrábět chytré hodinky pro náročné uživatele, které dodnes prakticky nemají adekvátní konkurenci. I přes to se ale značka neustále soustředí na to, aby na vrcholu zůstala i nadále.

DSC_3493-kopie