Tissot PRX Digital: retro se vším všudy

Patrně jen máloco na nás v segmentu hodinek dýchne nostalgií tolik jako digitální hodinky. Kdysi to byl výkřik nejnovějších technologií, pak digitálky pomalu vymizely. Na současné retro vlně se ale vrací zpět. Ví to i Tissot, který zákazníkům představil model PRX Digital.

nápis tissot digital

Tissot PRX Digital duchovně navazuje na modely PRX, avšak místo analogového číselníku nabízí digitální. Retro design spojující oblé a ostře řezané tvary perfektně koresponduje s estetikou 80. let minulého století. Na výběr je ze dvou barev: stříbrného pouzdra s černým/stříbrným číselníkem a celozlaté verze.

Dvě velikosti pro dámy i pány

Ocelové pouzdro je k dispozici ve dvou velikostech, 35 a 40 milimetrů a číselník kryje safírové sklíčko, přičemž z oceli je vyroben také článkový řemínek. Jeho nahrazení může být kvůli speciálnímu tvarování trochu oříšek, nicméně Tissot nabízí také silikonové řemínky s touto roztečí.

Hodinky Tissot PRX ve zlaté barvě (vlevo), ve stříbrné barvě (vpravo)

Hodinky PRX Digital jsou dostupné ve dvou barvách (zlatá a stříbrná) a dvou velikostech pouzdra (40 mm a 35 mm).

Quartzový strojek DGT-2040 je přesný a spolehlivý, napájen je pomocí standardní baterie CR 2025 a před jejím vybitím vás hodinky upozorní. Obavy nemusíte mít ani z vody díky vodotěsnosti do 100 metrů.

Nechybí ani funkce typické pro digitálky

Vzhledem k tomu, že se jedná o digitální hodinky, nechybí ani celá řada užitečných funkcí, jako je zobrazení data, duální čas, časovač, budík či chronograf. Pro pohodlné ovládání hodinek jsou k dispozici tři tlačítka. Nechybí ani pětisekundové podsvícení.

Hodinky Tissot na pánské ruce

Hodinky Tissot PRX Digital na pánské ruce.

Tissot nechce současnou retro vlnu ponechat náhodě a svým zákazníkům chce nabídnout to nejlepší. Pakliže se vám zamlouvá estetika konce minulého století, s těmito hodinkami jistě nešlápnete vedle.