Garmin Venu2: co přináší druhá generace

Druhá generace modelu Garmin Venu je na trhu. Tohle ale jistě nikdo nečekal, že Garmin přijde i s druhou řadou hodinek. Po dvou letech od Garmin Venu je zde Garmin Venu 2 a my se podíváme v čem se liší od svého velmi dobře prodávaného předchůdce. A jako bonus se tyto hodinky dělají ve dvou velikostech.

V čem jsou hodinky Garmin Venu2 vylepšené:

  • dvě velikosti
  • větší vnitřní paměť na hudbu
  • delší výdrž baterie
  • vylepšený AMOLED displej
  • nové sportovní aktivity
  • odhad fitness věku
  • rychlé nabíjení
  • nový snímač tepové frekvence
  • nové vzhledy widgetů

 hero

Hodinky Garmin Venu2 se vyrábějí ve dvou velikostech. Větší model má průměr 45 mm, menší ve velikosti 40 mm. Obě velikosti se hodí pro může i ženy, takže je jen na vás, které vám budou sedět lépe na ruce. Výrobci se inspirovali u modelu VivoActive4, které jsou také ve dvou velikostech. Funkčně se hodinky Garmin Venu2 a Venu2S v ničem od sebe neliší. Rozdíl se nachází ve výdrži baterie. Hodinky Venu 2 najdete ve dvou barevných variantách a Venu 2S ve čtyřech barvách.

Hodinky jsou velmi lehké (Venu2 49 g, Venu2S 39g). A silikonový řemínek je na ruce velmi příjemný. Systém uchycení řemínku je Quick Release a šířka řemínku u většího modelu je 22 mm a u Venu2S 18 mm. Rozlišení displeje je 416 x 416 pixelů a u modelu Venu2S 360 x 360 pixelů. Pouzdro hodinek je tvořeno polykarbonátem až na kovovou lunetu a dotykový displej krytý Gorilla Glass. 

hero

Oproti předchozí generaci Venu hodinek nalezneme novou generaci optického snímače tepové frekvence s rychlejším a přesnějším měřením okysličení krve a novější GNSS modul. Výrazným přepracováním prošla také grafika hodinek, animace, přibylo detailní vyhodnocení spánku přímo v hodinkách, pokročilé silové tréninky se zobrazením zapojených svalových partií, HIIT profil, fitness věk podle kondice a možnost během dvou minut zhodnotit zdravotní stav s přihlédnutím na okysličení krve, hladinu stresu, frekvenci dýchání a průměrnou tepovou frekvenci.

Zmínit musíme i výdrž baterie, která se mezi modely Garmin Venu2 trochu liší. Garmin Venu2 vydrží až 11 dní v režimu chytrých hodinek a až 22 hodin v GPS režimu. Když si k tomu pustíte i hudbu, tak hodinky vydrží až 8 hodin. A jak je to u menšího modelu? V režimu cyhtrých hodinek si je můžete využívat až 10 dní. GPS režim hodinek má výdrž až 19 hodin, když budete přehrávat i hudbu, tak je výdrž 7 hodin.

 Nové Garmin Venu 2 se zářivým AMOLED displejem