Jachtařské hodinky Garmin Quatix 6

Garmin představil jachtařskou novinku za přijatelnou cenu, Garmin Quatix 6. Hodinky jsou k dostání ve dvou provedení. Levnější varianta hodinek Garmin Quatix6 PRO Glass Silver/Blue Band (17.990 Kč) má silikonový pásek a sklo Gorilla Glas. Druhý model Garmin Quatix6 PRO Sapphire Titanium (25.990,-) nabízí komfort titanového pouzdra a náramku a v balení je i silikonový modrý řemínek, který jednoduše vyměníte za jiný a opomenout nesmíme ani safírové sklíčko.

quatix6-middle

Hodinky Garmin Quatix 6 kombinují jachtařské, sportovní a chytré funkce, takže jsou k dispozici všestranné hodinky. Najdete zde všechny profily aktivit jako u multisportovních GPS hodinek Fenix 6 a umožňují tak měření aktivit na vodě i na souši, a to včetně golfu, běhu, jízdy na kole, paddleboardingu, jízdy na kajaku a dalších.

Ze speciálních funkcí pro vodní nadšence nabízí mimo jiné i tyto funkce „Muž přes palubu“ nebo alarm hlídající utržení kotvy. Pro závodní jachtaře jsou určené regatové stopky s unikátní virtuální startovní linií, která vám na lodi prozradí, zda přibrzdit nebo přidat tak, abyste v okamžiku startu byli v té nejvýhodnější pozici vůči startovní linii. Pokud máte na lodi bohatší elektronické vybavení obsahující mapový plotter Garmin s bezdrátovou komunikací, audio vybavení značky Fusion a autopilot Garmin, můžete na hodinkách data z námořní elektroniky sdílet a přístroje, včetně autopilotu, hodinkami ovládat.

quatix6sapphire-middle

Parametry hodinek potěší především příznivce větších hodinek, ale na oplátku vám bude k dispozici displej s úhlopříčkou 1,3", který je skvěle čitelný i na přímém slunci. Průměr pouzdra je 47 mm a tloušťka 14,7 mm. Výdrž baterie je až dva týdny v režimu smart hodinek. Součástí balení je voucher pro stažení mapy Topo Czech PRO V4.

Jestli hledáte něco víc než jsou hodinky Garmin Fenix 6, ale hodinky Garmin Marq jsou až příliš, tak právě tento model Quatix6 by mohl být tím pravým kompromisem.