Nejlepší outdoor hodinky 2023: 3 tipy

Letní a podzimní měsíce doslova vybízejí k tomu, abyste vyrazili z města do přírody. Tam se bez pořádných hodinek na zápěstí neobejdete, ať už pokud jde o užitečné funkce či zvýšenou odolnost, aby ustály i nějaký ten škrábanec. Které jsou podle nás nejlepší modely pro rok 2023?

Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition 

Americká značka Garmin je v oblasti outdoorových chytrých hodinek jako ryba ve vodě. Být součástí našeho výběru si zasloužily především s přispěním solárního napájení, které zajišťuje prakticky neomezenou výdrž, což je ve spojení s nenáročným transflektivním displejem ideální kombinace.

Hodit se ale mohou i užitečné funkce, jako je vysoce výkonná integrovaná LED svítilna, celodenní monitoring zdravotních funkcí, celá plejáda sportovních a outdoorových funkcí, vodotěsnost do 100 metrů díky standardu MIL-STD-810 nebo vícepásmová GPS.

Pohled na hodinky Garmin Instinct 2x

Hodinky Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition Coyote Black

Plnohodnotné chytré hodinky za rozumnou cenu

Vhod přijde také výškoměr, barometr a kompas, ukládání bodů v terénu, detekce nehody, placení s NFC skrze Garmin Pay či měření srdečního tepu a VO2Max. Z taktických funkcí nabízí hodinky například balistickou kalkulačku, kompatibilitu s nočním viděním nebo možnost v případě ohrožení smazat veškerá uživatelská data.

V režimu chytrých hodin vydrží Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition přibližně 40 dnů a díky sklíčku Power Glass, které dodá až o 50 % více energie než Instinct 2 Solar, může být výdrž v praxi takřka neomezená.

Casio G-Shock Rangeman GW-9400-1ER

Pakliže vás chytré funkce jen zbytečně rozptylují, rozhodně byste měli sáhnout po japonské značce Casio a jejím modelu G-Shock Rangeman GW-9400-1ER. Ten nabízí vysokou odolnost za příznivou cenu.

Vysoce odolné pryskyřicové pouzdro o průměru 54 milimetrů v sobě ukrývá quartzový strojek se solárním napájením, kterému nedělají problém ani extrémní podmínky, jako je mráz, vysoké teploty, bláto či nárazy.

Pohled na hodinky Casio G-Shock Rangeman

Hodinky Casio G-Shock Rangeman GW-9400-1ER

Odolnost na prvním místě

V terénu oceníte plně automatické LED osvětlení či funkce, jako je barometr a výškoměr. Digitální číselník krytý minerálním sklíčkem je příkladně čitelný a ukazuje nejen čas, ale také datum, den v týdnu, automatický kalendář nebo čas východu a západu slunce, což je v terénu velmi vítaná funkce.

Pochopitelně nechybí ani zobrazení světových časů, alarm s možností odložení budíku, případně zvuková signalizace celých hodin. Z kontaktu s vodou rovněž nemusíte mít žádný strach – G-Shock Rangeman zvládnou až 200 metrů.

Casio G-Shock Rangeman GW-9400-1ER

Casio G-Shock G-Squad GBD-200-9ER

Že odolnost a styl nejdou dohromady? Toto tvrzení spolehlivě vyvrací hodinky Casio G-Shock G-Squad GBD-200-9ER, které jsou vhodné nejen do přírody na výlety, ale díky své odvážné barevné kombinaci také do džungle velkoměsta.

Díky odolnému pryskyřicovému pouzdru s průměrem 46 milimetrů jsou vhodnější na menší pánská zápěstí. Pod minerálním sklíčkem se ukrývá příkladně čitelný MIP displej, kterému nechybí ani podsvícení. Díky vodotěsnosti 200 metrů se nemusíte bát ani plavání.

Hodinky Casio G-Shock

Hodinky Casio G-Shock G-Squad GBD-200-9ER

Extravagantní a rafinované

Fanoušci chytrých funkcí ocení možnost párování s aplikací G-Shock Move. Díky ní budou moci hodinky přijímat notifikace z vašeho smartphonu, nicméně se hodí podotknout, že klasickým chytrým hodinkám se nevyrovnají.

Zajímavostí je také možnost sledování sportovních aktivit a zaznamenávání dat z GPS, které si hodinky vypůjčují od spárovaného telefonu. Potěší rovněž funkce „Najít můj telefon“, která na ztraceném zařízení, pokud je v dosahu, přehraje melodii pro snadnější nalezení. O výdrž na baterii nemusíte mít strach – výrobce slibuje až dva roky.