4 nejoblíbenější dámské hodinky Festina

Španělská značka se švýcarskými kořeny Festina vás osloví především tehdy, když hledáte kvalitní hodinky za přívětivou cenu. Festiny se vyrábějí už od roku 1902 a také v našem hodinářství se jedná o velmi populární hodinky. Značka je spojována především s cyklistickými závody, ale rozhodně to neznamená, že by byla oblíbená pouze u mužů. Přinášíme 4 modely hodinek Festina, po kterých nejčastěji sahají zástupkyně něžného pohlaví.

Festina Boyfriend 20622/AE2

Mezi jedny z nejoblíbenějších modelů patří Festina Boyfriend, které splňují nároky i náročnějších nositelek. Hodinky s označením 20622/AE jsou speciální především tím, že vznikly ve spolupráci se známou sportovkyní Evou Adamczykovou (dříve Samkovou), která obtiskla svou značku přímo na číselník. Ten je vyvedený v modré barvě a je k dispozici ve dvou odstínech (20622/AE1 a 20622/AE2), takže si na své přijdou jak odvážnější, tak i konzervativnější dámy. Jinak můžeme vypíchnout voděodolnost do 50 metrů, průměr ocelového pouzdra 36,8 milimetrů, bateriový pohon nebo minerální sklíčko. Pokud se líbí i vám, rozhodně dlouho neotálejte – verze s logem Evy Adamczykové je k dispozici v limitované edici 300 kusů.

 

Festina Boyfriend 16719/4

O tom, že se Festině jejich modelová řada Boyfriend podařila, není pochyb. Dokazuje to i popularita dámských hodinek s označením 16719/4. V různých barevných kombinacích patří mezi stálice v našem obchodě. Hlavní zbraní tohoto modelu je číselník v barvě Tiffany Blue, která je aktuálně velmi trendy a objevuje se i u řady jiných značek. Pokud chcete ukázat, že nejnovější módní trendy jsou vaší doménou, určitě s tímto modelem neuděláte chybu. Průměr ocelového pouzdra je 36,6 milimetrů, číselník je krytý minerálním sklíčkem, voděodolnost dosahuje 50 metrů a o spolehlivý pohon se stará quartzový strojek na baterii. Symbolem elegance jsou také zirkonové krystaly umístěné nejen po obvodu lunety, ale i na číselníku, který vsadil na tradiční římské číslice.

Festina Boyfriend 20610/3

Mezi nejžádanější modely Festina pro dámy patří hodinky 20610/3 z řady Boyfriend. Cílí především na aktivní ženy, které i po sportovním výkonu chtějí zůstat elegantní a stylové. Různobarevné zirkonové krystaly po obvodu lunety zároveň dodávají hodinkám jistou hravost, tudíž by se jejich nositelky neměly brát příliš vážně, stejně jako Eva Adamczyková, která jakožto ambasadorka značky nosí na zápěstí právě tento model. Sportovní zaměření podtrhuje také silikonový řemínek, chronograf či voděodolnost do 100 metrů. Hodinky si přitom zachovaly průměr ocelového pouzdra 38,1 milimetrů a nechybí ani minerální sklíčko či quartzový pohon na baterii. S těmito hodinkami se v davu rozhodně neztratíte.

Festina Petite 20654/1

TOP 4 nejpopulárnějších hodinek značky Festina uzavírá model 20654/1 z řady Petite. Jak již toto francouzské slovo naznačuje, jedná se o elegantní hodinky s malým průměrem ocelového pouzdra, konkrétně 34 milimetrů. Díky tomu se hodí na útlejší dámská zápěstí a nepoutají na sebe tolik pozornosti, byť indexy se zirkonových krystalů na číselníku se snaží o pravý opak. Jako celek ale hodinky působí velmi dobře a decentně, takže se ideálně hodí jak na pracovní schůzku, tak na večerní párty. Nechybí ani voděodolnost do 50 metrů či minerální sklíčko, které je v tomto segmentu standardem. Zajímavostí je solární napájení, díky kterému nebudete muset řešit výměnu baterie a s touto výhodou se u Festiny potkáváme zcela poprvé.