Garmin Tactix 7 AMOLED: pro vojáky to nejlepší

Chytré hodinky od americké společnosti Garmin necílí pouze na aktivní sportovce a dobrodruhy, ale také na ozbrojené složky. Právě pro ně je vytvořena řada Tactix, která se nyní dočkala nového přírůstku v podobě modelu Tactix 7 AMOLED. Co všechno nabízí?

pohled na hodinky Tactix 7 ze všech stran

Pohled na hodinky Garmin Tactix 7 AMOLED za všech stran pouzdra.

V hlavní roli AMOLED panel

Patrně nejvýraznější novinkou, která model charakterizuje, je 1,4″ AMOLED displej s rozlišením 454 × 454 pixelů, jenž je krytý safírovým sklíčkem. Kolem něj je titanová luneta a zasazen je do odolného polymerového pouzdra. Dýnko, na kterém se nacházejí nezbytné senzory, je rovněž vyrobeno z titanu. Odolnost proti vodě se zastavila na 10 BAR.

Samozřejmostí je senzor pro neustálé měření srdečního tepu a okysličení krve, sledování spánku, všechny relevantní geolokační systémy (GPS, Glonass, Galileo) včetně technologie SatiQ, barometr, kompas, teploměr či výkonná bílá a zelená LED svítilna. Konektivitu zajišťuje technologie Bluetooth a Wi-Fi, o placení skrze NFC se stará Garmin Pay.

Hodinky Garmin Tactix 7 na ruce vojáka

Hodinky Garmin Tactix 7 AMOLED jsou vhodné především pro vojáky díky svým taktickým funkcím.

Výdrž je opět špičková

Baterie je tradičně nadstandardní. V režimu chytrých hodinek vydrží Garmin Tactix 7 AMOLED až 31 dní (11 dní při neustále zapnutém displeji), v úsporném režimu se pak dostanete až na 41 dní. Při náročném používání se zapnutými satelitními systémy a poslechem hudby se výdrž smrskne na stále velmi příjemných 17 hodin.

displej hodinek Garmin Tactix 7

Stealth mode lze aktivovat pro vypnutí záznamu trasy a veškeré bezdrátové komunikace na hodinkách.

Ozbrojené složky si přijdou na své

Čím ale Tactix 7 AMOLED bodují, jsou speciální funkce pro příslušníky ozbrojených složek. Z nich stojí za zmínku například podpora nočního vidění, režim stealth mode, ve kterém se neukládá a nesdílí GPS pozice, vypnutí bezdrátové komunikační technologie nebo funkce kill switch, která vymaže všechna uživatelská data v paměti.

Hodinky toho ale mohou nabídnout ještě více. Třeba funkci jumpster pro výsadkáře, dva formáty souřadnic, projektování bodu, podporu pro lovecké aktivity, direct-to navigace pro piloty, balistický kalkulátor Applied Ballistics pro výpočet parametrů míření při střelbě na dlouhou vzdálenost nebo předinstalované topografické mapy.

pánské hodinky Garmin Tactix 7 na ruce

Hodinky Tactix 7 AMOLED mají průměr pouzdra 51 mm.

Sportovci nepřijdou zkrátka

Pochopitelně hodinky zvládají také všechny běžné funkce, které umí i ostatní modely od Garminu. Ať už se jedná o sledování různých sportovních aktivit, měření zdravotních veličin, asistence na vysokohorských túrách nebo pomoc s regenerací po tréninku. Tactix 7 AMOLED vás nenechají ve štychu. Práce s notifikacemi je rovněž samozřejmostí.

Garmin Tactix 7 AMOLED jsou skvělým modelem pro všechny příslušníky ozbrojených složek, kteří vyžadují špičkový displej. Na své si ale přijdou také sportovní nadšenci toužící mít na svém zápěstí netradiční kus chytré elektroniky.