Garmin Vívoactive 5: parťák na sport i do města

Když se řeknou chytré hodinky Garmin, každý si vybaví odolné modely pro náročné sportovce. Americká společnost má ale ve svém portfoliu také klasické chytré hodinky, jež jistě zaujmou i širokou veřejnost, která během sportování neláme rekordy. Přesně pro ně je nový model Vívoactive 5.

Hodinky Garmin Vivoactive 5

Hodinky Vivoactive 5 je možné vybrat ze čtyřech barevných variant.

Parametry jsou na vysoké úrovni

Vívoactive 5 lákají na 1,2″ AMOLED displej s rozlišením 390 × 390 pixelů, který je krytý odolným sklíčkem Gorilla Glass 3. Rámuje jej luneta z eloxovaného hliníku, materiál pouzdra je odolný polymer. Odolnost proti vodě se zastavila na standardních 5 BAR.

Hodinkám nechybí senzor pro měření srdečního tepu a okysličení krve, sledování spánkové aktivity, geolokační systémy GPS, Glonass a Galileo či kompas. Konektivitu zajišťuje technologie Bluetooth a Wi-Fi, přičemž chytré hodinky lze propojit jak s telefony s Androidem, tak s těmi s iOS. O placení skrze NFC se stará technologie Garmin Pay.

amoled displej hodinek vivoactive 5

Vivoactive 5 mají AMOLED displej. Jaké jsou výhody či nevýhody tohoto displeje?

Výdrž na baterii je velká přednost

Výdrž na baterii je na poměry chytrých hodinek vcelku úctyhodná. Ve standardním režimu vydrží hodinky na jedno nabití až 11 dní, přičemž s neustále zapnutým displejem se výdrž zkrátí na 5 dní. V režimu úspory baterie se jste schopni dostat až na 21 dní. Se zapnutými všemi geolokačními systémy a přehráváním hudby je výdrž sympatických 17 hodin.

Sportovci budou nadmíru spokojení

Na své si přijdou sportovci všeho druhu. Vívoactive 5 umí měřit například běh, cyklistiku, lyžování, plavání, golf, posilování a další sportovní aktivity. Funkce body battery poté dokáže poradit s vyvážením tréninku a regenerace. Zajímavostí jsou tréninkové režimy pro vozíčkáře.

Sportovci si mohou nastavit také vlastní intervaly tréninku včetně zaznamenání vnímané námahy, což hodinkám pomáhá s nastavením správného cvičebního plánu. Na základě měření a vyhodnocených aktivit umí hodinky určit váš věk podle kondice a případně naměřené hodnoty sdílet s vaším lékařem.

vozíčkář s hodinkami garmin vivoactive 5

Hodinky Vivoactive 5 mají funkce i pro vozíčkáře. 

Sledování spánku mají Vívoactive 5 v malíku

Novinkou je sledování spánkového cyklu, včetně detekce krátkých zdřímnutí. Jejich vyhodnocení je důležité pro rozvrhnutí tréninkového plánu, které umí Vívoactive 5 nastavit přesně na míru pro vás. Nechybí ani funkce pro sledování ženského zdraví, meditace a dechová cvičení či hlídání dodržování pitného režimu.

Vívoactive 5 ale zvládnou spolehlivě fungovat i jako klasické chytré hodinky. Ať už jde o přehrávání hudby, práci s notifikacemi či zobrazení fotek z chytrého telefonu, hodinky od Garminu si s těmito výzvami poradí. Skvělou vychytávkou je automatická detekce pádu a aktivace nouzového stavu s odesláním zprávy s pozicí na vámi určené kontakty.

cvičící žena s hodinkami vivoactive 5

Hodinky Vivoactive 5 ocení především sportovci, kteří nepotřebují pokročilé metriky a statistiky.

Garmin Vívoactive 5 jsou povedenými chytrými hodinkami od americké společnosti, které cílí na moderního městského člověka, který nebere sportování příliš vážně. Pakliže hledáte chytré hodinky se skvělou výdrží, jež vám pomohou udržet se v kondici, rozhodně Vívoactive 5 zařaďte do svého užšího výběru.