Průřez novinkami značky Hamilton první poloviny roku 2022

Značka Hamilton letos slaví 130 let od svého založení v pensylvánském městě Lancaster. Pro letošek nabízí sportovní novinky pod vodu, na souš i do vzduchu.

Švýcarská značka Hamilton byla vždy oceňována díky nástrojům pro profesionály. Dodávala velmi přesné hodinky americkým železničářům, vyráběla časomíry pro americkou armádu a nechyběla ani na zápěstích civilních pilotů. Sportovnímu duchu zůstává věrná dodnes a ve třech modelových řadách si vybere každý: milovníci potápění (Khaki Navy), stejně jako dobrodružství (Khaki Field) či letectví (Khaki Aviation).

H77845330

Značka představuje čtyři precizní přístroje pro milovníky hlubin Khaki Navy Frogman Automatic. Přesnost, čitelnost a výdrž – to jsou vlastnosti hodinek pojmenovaných po „frogmen“, příslušnících amerického námořnictva za druhé světové války, kteří hodinky Hamilton nosili. Kaučukové pásky v černé či khaki barvě vzdávají svým zvlněným tvarem hold mořským vlnám, 46mm ocelové pouzdro s chráničem korunky je voděodolné do 300 metrů a sportovní vzhled doplňuje černý číselník. Minutová ručka a špička centrální sekundovky jsou vyplněné fluorescenční vrstvou Super-LumiNova. Novinka je k mání i s ocelovým tahem. Na ultramoderní vzhled značka Hamilton vsadila též verzí, jejíž pouzdro je potaženo černou vrstvou PVD. Hodinky doplňují antracitová luneta i údaje na číselníku ve stejné barvě. Uvnitř pouzder novinek je uložen automatický strojek H-10 s rezervou chodu 80 hodin, vláskem vyrobeným z materiálu Nivachron, díky němuž jsou hodinky odolné proti otřesům, teplotním rozdílům i magnetickým polím.

khaki_navy_3

Nové velikosti pískovaného titanového pouzdra – a to 38 mm, jež doplňuje stávající rozměr 42 mm – se dočkaly troje hodinky Khaki Field Titanium Automatic, určené moderním dobrodruhům. Novinka je k dostání ve třech verzích: s černým číselníkem a khaki nubukovým řemínkem, s khaki číselníkem a hnědým nubukovým řemínkem a s pouzdrem s povrchovou úpravou PVD a šedým číselníkem i řemínkem. K 38mm modelům přibyly též dvě novinky s 42mm pouzdrem. Všechny hodinky mají ručky a číslice pokryté vrstvou Super-LumiNova a uvnitř pouzdra je uložen kalibr H-10.

khaki_field_2

Inspiraci ve vintage pilotkách pro RAF ze 70. let nalezl nový chronograf Khaki Pilot Pioneer Mechanical Chronograph se 40mm ocelovým pouzdrem a mechanickým kalibrem s ručním nátahem H-51-Si. Na černém zrnitém číselníku jsou zobrazeny všechny údaje potřebné pro kalkulaci letu, stejně jako tomu bylo v 70. letech. Béžová Super-LumiNova na ručkách a údajích upomíná na vintage styl, ovšem uvnitř pouzdra je uložen moderní kalibr z roku 2021 s křemíkovým vláskem a rezervou chodu 60 hodin. Neotřelý styl novinkového chronografu je dokreslen hnědým koženým řemínkem.

H76409530